מרק פטריות עם תפו"א וחזה אווז
ברגע שתטעמו מהמתכון הבא, לא תרצו לאכול שום מרק אחר במשך כל חייכם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
למרק
20 גרם חמאה
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, נקיים וחתוכים לקוביות גדולות
8 פטריות פורטבלו חצויות לחצי
50 גרם חזה אווז מעושן
3 עלי מרווה
250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
11/2 ליטר מים רותחים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט
להגשה
4 פטריות פורטבלו חצויות לחצי ומוקפצות קלות בחמאה
8 רצועות חזה אווז מעושן צלוי על מחבת יבשה עד שהופך לפריך
8 עלי דפנה מיובשים על מחבת (אפשר במחבט עם האווז המעושן)
מעט עירית קצוצה קטן
אופן ההכנה:
1 בסיר גדול מחממים את החמאה, מוסיפים תפו"א, פטריות, חזה אווז ומרווה לטיגון קצר (כ-3 דקות).
2 מוסיפים מים רותחים ושמנת, מבשלים על אש בינונית כחצי שעה.
3 מתבלים במלח, פלפל ובאגוז מוסקט ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות נוספות. מערבבים היטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
הגשה:
בצלחת עמוקה מוזגים מהמרק, מעטרים בפטריות מוקפצות, בקרנץ' של אווז מעושן ובעלי דפנה מיובשים. זורים עירית קצוצה ומגישים מייד חם!