תבשיל קארי
אהרוני אומנם פקפק קצת בקארי הזה, אבל שאר השופטים התאהבו בו בשנייה, ויש לנו הרגשה שאנחנו בצד שלהם
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
שמן זית
דלעת, חתוכה לקוביות
בטטה, חתוכה לקוביות
מחית קארי (ראו מיד)
500 מ"ל חלב קוקוס
3-4 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב דגים
מעט גרגירי חומוס מבושלים
קוביית טופו, פרוסה
3 כפות רוטב סויה נוספות (בשביל הטופו)
מעט קמח
למחית הקארי:
צרור כוסברה
ג'ינג'ר
פלפל חריף
4 שיני שום
5 בצלי שאלוט
גבעול למון גראס
חצי כוס שמן זית
להגשה:
אורז לבן או מלא, מוכן
עלי כוסברה
צ'ילי אדום פרוס
בוטנים קלויים
אופן ההכנה:
1 מטגנים בטטה ודלעת במחבת.
2 טוחנים בבלנדר מוט את כל מרכיבי מחית הקארי, ומוסיפים את רוב המחית למחבת (משאירים קצת בצד). מערבבים 2-3 דקות.
3 מוסיפים חלב קוקוס, רוטב סויה ורוטב דגים, מערבבים ומבשלים עד שהבטטה והדלעת מוכנות. מוסיפים גרגירי חומוס מבושלים.
4 משרים כמה פרוסות טופו בצלחת נפרדת עם יתרת מחית הקארי ו-3 כפות רוטב סויה.
5 מחממים מחבת עם שכבה נדיבה של שמן זית. טובלים את הטופו בקמח ומטגנים משני הצדדים.
6 מסדרים קערה עם אורז, יוצקים מתבשיל הקארי ומסדרים מלמעלה טופו מטוגן. מקשטים בעלי כוסברה, צ'ילי אדום ובוטנים קלויים ומגישים.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.