אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

תבשיל קארי

אהרוני אומנם פקפק קצת בקארי הזה, אבל שאר השופטים התאהבו בו בשנייה, ויש לנו הרגשה שאנחנו בצד שלהם

אילנה ברניק | מאסטר שף | פורסם 03/07/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שמן זית

דלעת, חתוכה לקוביות

בטטה, חתוכה לקוביות

מחית קארי (ראו מיד)

500 מ"ל חלב קוקוס

3-4 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב דגים

מעט גרגירי חומוס מבושלים

קוביית טופו, פרוסה

3 כפות רוטב סויה נוספות (בשביל הטופו)

מעט קמח

למחית הקארי:

צרור כוסברה

ג'ינג'ר

פלפל חריף

4 שיני שום

5 בצלי שאלוט

גבעול למון גראס

חצי כוס שמן זית

להגשה:

אורז לבן או מלא, מוכן

עלי כוסברה

צ'ילי אדום פרוס

בוטנים קלויים

אופן ההכנה:

1 מטגנים בטטה ודלעת במחבת.

2 טוחנים בבלנדר מוט את כל מרכיבי מחית הקארי, ומוסיפים את רוב המחית למחבת (משאירים קצת בצד). מערבבים 2-3 דקות.

3 מוסיפים חלב קוקוס, רוטב סויה ורוטב דגים, מערבבים ומבשלים עד שהבטטה והדלעת מוכנות. מוסיפים גרגירי חומוס מבושלים.

4 משרים כמה פרוסות טופו בצלחת נפרדת עם יתרת מחית הקארי ו-3 כפות רוטב סויה.

5 מחממים מחבת עם שכבה נדיבה של שמן זית. טובלים את הטופו בקמח ומטגנים משני הצדדים.

6 מסדרים קערה עם אורז, יוצקים מתבשיל הקארי ומסדרים מלמעלה טופו מטוגן. מקשטים בעלי כוסברה, צ'ילי אדום ובוטנים קלויים ומגישים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.