אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

כיסוני קינמון ופקאנים

קינוח עדין של בצק דק ממולא באגוזים מתובלים בסוכר וקינמון, ברוטב מתקתק של שמנת וחמאה

חיים כהן | מאסטר שף | פורסם 07/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:  

חצי ק"ג קמח  

כף מלח  

100 מ"ל מים  

מילוי:

100 גרם סוכר  

כוס אגוזי פקאן  

כפית קינמון  

רוטב:  

50 גרם חמאה  

חצי מקל וניל

להגשה:

250 גרם שמנת מוקצפת עם 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1  במיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי. מנחים בצד בקערה ל-20 דקות.  

2 מערבבים בבלנדר את כל חומרי המלית.

3 מרדדים את הבצק לעלה הכי דק במכונת הפסטה וקורצים עיגולים. ממלאים אותם בתערובת, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים את השוליים.

4 מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הכיסונים דקה וחצי (עד שצפים).

5 ממיסים את החמאה עם הווניל ומכניסים לרוטב את הכיסונים. מנענעים את המחבת עד שהכיסונים מצופים ברוטב.

6 מגישים בצלחת עם השמנת המוקצפת בצד. 

מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.