צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
כיסוני קינמון ופקאנים
קינוח עדין של בצק דק ממולא באגוזים מתובלים בסוכר וקינמון, ברוטב מתקתק של שמנת וחמאה
חיים כהן | מאסטר שף
| פורסם 07/03/21
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
חצי ק"ג קמח
כף מלח
100 מ"ל מים
מילוי:
100 גרם סוכר
כוס אגוזי פקאן
כפית קינמון
רוטב:
50 גרם חמאה
חצי מקל וניל
להגשה:
250 גרם שמנת מוקצפת עם 2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 במיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי. מנחים בצד בקערה ל-20 דקות.
2 מערבבים בבלנדר את כל חומרי המלית.
3 מרדדים את הבצק לעלה הכי דק במכונת הפסטה וקורצים עיגולים. ממלאים אותם בתערובת, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים את השוליים.
4 מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הכיסונים דקה וחצי (עד שצפים).
5 ממיסים את החמאה עם הווניל ומכניסים לרוטב את הכיסונים. מנענעים את המחבת עד שהכיסונים מצופים ברוטב.
6 מגישים בצלחת עם השמנת המוקצפת בצד.
מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.