טארט כרוב סיני
מילוי מפתיע וזיגוג מפתיע עוד יותר לטארט, עם בצק עלים ביתי בניחוח פרמזן
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 כרוב סיני
לבצק:
200 גרם קמח
200 גרם חמאה
50 גרם קשקבל מגוררת
כפית מלח
90 גרם מים בטמפרטורת החדר
לזיגוג:
קלמנטינה
לימון
30 גרם חמאה
רבע כוס מים
זר עשבי תיבול
אופן ההכנה:
1 בצק: מניחים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 2 דקות עד לאיחוד המרכיבים (יישארו גושים של חמאה וזה בסדר). יוצרים מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
2 לאחר 10 דקות מוציאים מהמקפיא ומרדדים על משטח מקומח למלבן דק וגדול. מקפלים שליש מהבצק פנימה ועוד שליש פנימה (כך שיהיו 3 שכבות). הופכים ומרדדים שוב. חוזרים על הפעולה 6 פעמים, מניילנים ומכניסים למקפיא ל-10 דקות נוספות.
3 חותכים את הכרוב הסיני באמצע לסטייק בעובי 3 אצבעות. מפזרים מלח ופלפל.
4 לרוטב: חותכים את הלימון והקלמנטינה במנדולינה לפרוסות דקות ומניחים במחבת יחד עם כל שאר המרכיבים. מבשלים על אש נמוכה 7 דקות ושומרים בצד עד ההגשה.
5 על מחבת קטנה, שמתאימה לתנור, מורחים חמאה ומעט קמח ומניחים את הכרוב.
6 פותחים את הבצק לעלה דק ויוצרים עיגול יותר גדול מסטייק הכרוב. מניחים במחבת מעל הכרוב, מהדקים, ואופים ב-180 מעלות 25 דקות. כשמהמאפה יוצא הופכים לצלחת, ומברישים אותו ברוטב בעזרת זר העשבים.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.