אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף, שידורי קשת

סלט אורז קר ובטטות צלויות

כמה פשוט ככה טעים: אורז מלא, בטטות ובצל ברוטב משגע של צ'ילי, בזיליקום ולימון, ומעל כל זה שקדים קלויים ושומשום שחור. סלט קר, מזין ונהדר שיכול להיות ארוחה בפני עצמה

מיכל אפשטיין | מאסטר שף | פורסם 17/06/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 123 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס אורז מלא, מבושל

בטטה

בצל

כפית קינמון

כוסברה קצוצה

בזיליקום קצוץ

שקדים קלויים

2 כפות שומשום שחור

לרוטב:

צ׳ילי אדום קצוץ

2 שיני שום, כתושות

גרידה ומיץ מלימון אחד

שמן זית

כף סויה

אופן ההכנה:

1 חותכים את הבטטה והבצלים בצורה גסה ומערבבים עם שמן זית, מלח וקינמון טחון. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-30 דקות.

2 מכינים את הרוטב: מערבבים צ׳ילי, שום, גרידה ומיץ מלימון אחד, אותה כמות שמן זית וכף רוטב סויה. מערבבים לתוך האורז המצונן את הבצלים ובטטות, כוסברה ובזיליקום קצוץ, 2 כפות שומשום שחור ושקדים קלויים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.