אוכל
צילום׃ דניאל בר און

סביצ'ה עלים ירוקים ואגוזי מקדמיה

מנה מרעננת שמשלבת בין הלוקוס מלך הדגים למקדמיה מלך האגוזים המוגשת לצד סלט סלק נהדר בכלום עבודה

אשר לוי | מאסטר שף | פורסם 19/01/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסביצ'ה:

200 גרם לוקוס מפולט טרי חתוך לקוביות 1ס"מ

1 בצל סגול קטן

צרור כוסברה

צרור נענע

קורט מלח

קורט פלפל

מיץ מחצי לימון

2 כפות שמן זית

לסלט:

3 סלק אדום

צרור נענע קצוצה

צרור כוסברה קצוצה

1/2 ענף סלרי קצוץ

כף וחצי סילאן

כף חומץ בלסמי

2 כפות רכז רימונים

1/3 כוס צנוברים

אופן ההכנה:

1 הסלט: מקלפים את הסלק החי וחותכים לקוביות קטנות. קולים את הצנוברים קוצצים ובתוך קערה מערבבים עם הנענע, הסלרי והכוסברה.

2 בתוך צנצנת מערבבים את הסילאן, החומץ הבלסמי  ורכז הרימונים ושופכים על הסלט.

3 הסביצ'ה: קוצצים את הבצל הסגול, הכוסברה, הנענע ואגוזי המקדמיה ומערבבים עם הלוקוס. מוסיפים מלח, פלפל שחור, מיץ לימון ושמן זית. מערבבים שוב. מניחים בצד ל-10 דקות ומגישים.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים