צילום׃ דניאל בר און
סביצ'ה עלים ירוקים ואגוזי מקדמיה
מנה מרעננת שמשלבת בין הלוקוס מלך הדגים למקדמיה מלך האגוזים המוגשת לצד סלט סלק נהדר בכלום עבודה
אשר לוי | מאסטר שף
| פורסם 19/01/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לסביצ'ה:
200 גרם לוקוס מפולט טרי חתוך לקוביות 1ס"מ
1 בצל סגול קטן
צרור כוסברה
צרור נענע
קורט מלח
קורט פלפל
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
לסלט:
3 סלק אדום
צרור נענע קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
1/2 ענף סלרי קצוץ
כף וחצי סילאן
כף חומץ בלסמי
2 כפות רכז רימונים
1/3 כוס צנוברים
אופן ההכנה:
1 הסלט: מקלפים את הסלק החי וחותכים לקוביות קטנות. קולים את הצנוברים קוצצים ובתוך קערה מערבבים עם הנענע, הסלרי והכוסברה.
2 בתוך צנצנת מערבבים את הסילאן, החומץ הבלסמי ורכז הרימונים ושופכים על הסלט.
3 הסביצ'ה: קוצצים את הבצל הסגול, הכוסברה, הנענע ואגוזי המקדמיה ומערבבים עם הלוקוס. מוסיפים מלח, פלפל שחור, מיץ לימון ושמן זית. מערבבים שוב. מניחים בצד ל-10 דקות ומגישים.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים