אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

נודלס אסייתי

איטליה בתאילנד: אטריות ביצים טריות ברוטב אסייתי עמוק טעמים ובצידן סלמון וירקות צרובים

עדי ויינברג | מאסטר שף | פורסם 29/05/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לנודלס:

200 גרם קמח טיפו 001

2 ביצים

2 חלמונים

לציר:

2 כוסות ציר בקר

2 כפות סויה

2 כפות סאקה

2 כפות מירין

4-3 ס"מ ג׳ינג׳ר

2-1 צ׳ילי

2 בצלי שאלוט חתוכים לרבעים

צרור פטריות שימג'י

לסלמון:

300-250 גרם פילה סלמון

2 כפות סויה

כף שמן שומשום

4-3 ס"מ ג׳ינג׳ר

2 שיני שום חתוכות גס

לירקות:

1 זר גדול ברוקולי

2 כפות סויה

כף שמן שומשום

חצי חבילה פטריות שימג'י חומות

להגשה:

צ'ילי אדום פרוס

בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

1 לשים היטב ונותנים לבצק לנוח חצי שעה. מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעלה דק, ואז מעבירים בחלק שחותך את הבצק לספגטי. מניחים בתבנית עם קמח עד הבישול. לפני ההגשה מבשלים במים רותחים ומומלחים עד שמוכן.

2 מטגנים קלות את הירקות בשמן זרעי ענבים, מוספים את הציר ואת שאר הנוזלים ונותנים להם להתבשל כחצי שעה-שעה. מסננים את הירקות ונשארים רק עם הנוזלים.

3 מכינים מרינדה מסויה, שמן שומשום, ג׳ינג׳ר ושום ומניחים בה את הסלמון עם העור כלפי מעלה למשך חצי שעה.

4 מחממים מחבת היטב. שמים מעט שמן זרעי ענבים ומניחים את החלק של עור הדג על המחבת. לסובב את הדג כך שייצרב מכל הכיוונים. לאחר שהוא נצרב מכל הכיוונים להכניס לתנור חם ל-10 דקות.

5 צולים חצי מכמות הברוקולי בתנור עם סויה, שמן שומשום. את המחצית השנייה צורבים במחבת עם שמן זרעי ענבים, כפית שמן שומשום, כף סויה ופטריות.

6 מרכיבים: יוצקים ציר מסונן בקערה, מניחים כמה נתחי דג ואז נודלס, ירקות ומעל מקשטים בבצל ירוק ובפרוסות צ'ילי אדום. 

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.