אוכל
תמונת AVI׃ mako

עלי גפן ממולאים, וקציצות עוף בחצילים

מתכון שדורש מאמץ אבל חברים, יש כאן חגיגה מלכותית שלמה! אל תפספסו טעימה מהצלחת הצבעונית הזו

אבי לוי | מאסטר שף | פורסם 01/09/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

10 עלי גפן

כוס אורז עגול

2 חצילים

שמן זית

5 שיני שום קצוצות

מעט כמון

פפריקה מתוקה

מלח

פלפל

מיץ מחצי לימון

100 גרם חזה עוף

צרור פטרוזיליה קצוצה

בצל קצוץ

עגבנייה מגורדת

מעט בצל ירוק קצוץ

2 כפות סוכר חום

2 פלפלים חריפים

2 דגי ברבוניה

קמח לקימוח

10 עגבניות שרי

אופן ההכנה:

1 חולטים את עלי הגפן במים חמים למשך 15 דקות.

2 מרתיחים את האורז בסיר נפרד במשך 8 דקות מסננים ומניחים בקערה, את עלי הגפן משאירים במים עד למילוי.

3 חותכים את החצילים לחצאים, יוצרים עם סכין קטנה חתכים בצורת שתי וערב לאורך החציל.

4 מחממים מעט שמן זית במחבת ומניחים את חצאי החציל על מנת לרכך את בשר החציל עד להזהבה. מוציאים את פנים החציל בעזרת כף אל קערה.

5 מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים 2 שיני שום קלות. מוסיפים כפית פפריקה מתוקה, מעט מלח ומעט כמון אל השמן.

6 מוסיפים את בשר החציל ומערבבים כ-4 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את מיץ הלימון. מוציאים את הכול ומניחים בקערה.

7 חותכים את חזה העוף גס, מכניסים למעבד מזון, מוסיפים פטרוזיליה, בצל, מעט כמון, מלח ופלפל. מעבדים את הכול לעיסה אחידה.

8 מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את העיסה של העוף כ- 7-8 דקות על אש בינונית, מוציאים ומניחים בקערה.

9 מוסיפים לאורז את העגבנייה המגורררת, 2 שיני שום מגוררות, בצל ירוק, כף סוכר חום, מעט מלח, מעט פלפל וחצי כוס שמן זית. מערבבים היטב וממלאים את עלי הגפן.

10 מניחים את עלי הגפן בסיר קטן, מוסיפים מלמעלה 1 כף סוכר חום, חצי כוס מים רותחים ומבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה.

11 עוברים למילויי של החצילים: לוקחים חצי ממילוי העוף ומערבבים עם חצי ממילויי החצילים. ממלאים את חצאי החצילים ומניחים בצלחת ההגשה.

12 עוברים לפלפל החריף: פותחים את הפלפל מחלקו העליון (אפשר גם לאורכו), ממלאים במילוי החצילים בעזרת כפית קטנה ודוחסים את המילוי עד לקצה הפלפל.

13 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפלפלים עד לקבלת צבע קצת זהוב (לא לטגן יותר מדיי). מניחים ליד החצילים בצלחת ההגשה.

14 פותחים את בטן הדגים עם סכין קטנה ומוציאים את האדרה, שוטפים מבפנים, ממלאים בחציל קלוי, מקמחים ומטגנים בשמן עמוק עד לצבע זהוב (ממש עד לקבלת דג קריספי).

15 מסדרים את עלי הגפן ומסדרים בצלחת ההגשה, בוזקים שמן זית ומגישים.

16 מתערובת העוף מכינים קציצות ומטגנים בשמן עמוק.

17 במחבת נפרדת מתחילים בהכנת רוטב הקציצות: חותכים את עגבניות השרי לחצאים, מטגנים מעט שום קצוץ, מוסיפים מעט פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.

18 מוסיפים את הקציצות ומכסים את הסיר ל-7-8 דקות בישול ומגישים בצלחת נפרדת.