אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

בננות בטמפורה

בננה חמה ומטוגנת, בוטנים מקורמלים, קצפת וטופי - מתיקות פשוטה שקשה לעמוד בפניה

בת-שי עוז | מאסטר שף | פורסם 07/03/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 בננות

לרוטב טופי:

שלושת רבעי כוס סוכר

רבע כוס שמנת מתוקה

40 גרם חמאה

חופן בוטנים

לבלילת הטמפורה:

כוס קמח

כוס מים קרים

ביצה אחת

מעט אבקת סוכר

לקצפת:

1 מכל שמנת מתוקה

4 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 במחבת או סיר עם תחתית עבה ממיסים את הסוכר, על אש בינונית. לא לערבב! בשלב שבו מחצית הסוכר במחבת הפכה לנוזל בצבע ענברי מנערים את המחבת בעדינות.

2 כשכמעט כל הסוכר התקרמל ונותרו רק מעט גבישי סוכר, מערבבים בכף עץ, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד להמסה מוחלטת. מוסיפים שמנת מתוקה (זהירות, הקרמל עלול להשפריץ), מערבבים כדקה ומורידים מהאש (אם רוצים קרמל מלוח מוסיפים בשלב האחרון כפית מלח).

3 מעבירים לקערה חופן בוטנים, ומצפים תוך כדי ערבוב בכף של הקרמל שהכנו. מניחים לצינון, וקוצצים. מקציפים שמנת ואבקת סוכר לקצפת יציבה ושומרים במקרר.

4 מערבבים את כל חומרי הטמפורה, כמה שפחות – רק עד שהבלילה אחידה.

5. מערבבים את כל חומרי הטמפורה, כמה שפחות – רק עד שהבלילה אחידה. 

6 מרכיבים: מצפים את הבננות בבלילת הטמפורה ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה, מניחים מעל הקצפת, מפזרים מסביב בוטנים מקורמלים ובוטנים רגילים, ומוזגים מעל הכל רוטב טופי.

מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.