סטייק אנטריקוט עם צ'יפס בטטה ותפוחי אדמה
הכי פשוט והכי טעים שיש: סטייק עסיסי שמכינים בקלות בבית, עם צ'יפס פריך במיוחד שחלקו מבטטה וחלקו מתפוחי אדמה. והסוד הגדול? תיבול מיוחד על הצ'יפס, שהופך אותו לממכר לאללה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
1 בטטה
2 תפוחי אדמה בינוניים
כף קמח
חצי כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
חופן עלי פטרוזיליה
סטייק אנטריקוט במשקל 400 גרם
כף שמן זית
מלח
פלפל
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי
גרידה מלימון אחד
אופן ההכנה:
1. חותכים את תפוחי האדמה והבטטה לרצועות ומערבבים עם הקמח והמלח.
2. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את רצועות תפוחי האדמה והבטטה עד שהן מזהיבות. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
3 מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים את עלי הפטרוזיליה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות בתנור כדי לייבש אותה. מפוררים את העלים היבשים.
4 מוזגים מעט שמן על הסטייק ומורחים אותו עליו היטב בידיים. מפזרים עליו מעט מלח ופלפל.
5 מחממים מחבת פסים וצורבים בה את הסטייק לכמה דקות משני הצדדים, לפי דרגת ההכנה הרצויה.
6 מגרדים מעל הצ'יפס ג'ינג'ר טרי, גרידת לימון ופטרוזיליה יבשה ומערבבים. מגישים יחד עם הסטייק. ניתן להגיש עם קטשופ ומיונז סלק.