אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מאסטר שף

דג בורי בתנור

מה דג טוב צריך? לא הרבה: תיבול מדויק, זמן בתנור וליווי צמוד של סלט תפוחי אדמה עם סלק ומיונז - שאפשר להכין לבד. יעבדו נהדר גם כל אחד בנפרד, אבל תכינו אותם יחד, מדובר בארוחה שהיא תענוג

אלי מצרי | מאסטר שף | פורסם 17/11/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

דג בורי בינוני

רוזמרין

תימין

2 לימונים, פרוסים

שמן זית

לסלט תפוחי האדמה:

2-3 תפוחי אדמה

סלק

חומץ יין

מלח

פלפל שחור

צלפים

חרדל גרגירים

למיונז:

2 חלמונים

חצי כוס שמן קנולה

רבע כוס שמן זית

שן שום, כתושה

כפית חרדל גרגירים

מלח

אופן ההכנה:

1 ממלאים את חלל הבטן של הדג ברוזמרין, תימין ופרוסות לימון. ממליחים ומפלפלים וחורצים 2-3 חריצים בעור הדג.

2 משמנים את הדג בשמן זית, מניחים בתבנית ואופים כ-30 דקות ב-180 מעלות. אחרי 15 דקות הופכים את הדג.

3 הסלט: מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד לריכוך.

4 עוטפים את הסלק בנייר אלומיניום וצולים שעה בתנור.

5 המיונז: מערבבים בקערה את החלמונים, מטפטפים שמן קנולה וטורפים במטרפה. מוסיפים בהדרגה גם שמן זית וטורפים בהתמדה עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מוסיפים שום כתוש, חרדל ומלח.

6 חותכים את תפוחי האדמה והסלק לקוביות ומערבבים בקערה עם חומץ יין, שמן זית, מלח, פלפל, צלפים וחרדל גרגירים.

7 מגישים את הדג לצד קערה מהמיונז וסלט תפוח אדמה עם סלק.