דג בורי בתנור
מה דג טוב צריך? לא הרבה: תיבול מדויק, זמן בתנור וליווי צמוד של סלט תפוחי אדמה עם סלק ומיונז - שאפשר להכין לבד. יעבדו נהדר גם כל אחד בנפרד, אבל תכינו אותם יחד, מדובר בארוחה שהיא תענוג
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
דג בורי בינוני
רוזמרין
תימין
2 לימונים, פרוסים
שמן זית
לסלט תפוחי האדמה:
2-3 תפוחי אדמה
סלק
חומץ יין
מלח
פלפל שחור
צלפים
חרדל גרגירים
למיונז:
2 חלמונים
חצי כוס שמן קנולה
רבע כוס שמן זית
שן שום, כתושה
כפית חרדל גרגירים
מלח
אופן ההכנה:
1 ממלאים את חלל הבטן של הדג ברוזמרין, תימין ופרוסות לימון. ממליחים ומפלפלים וחורצים 2-3 חריצים בעור הדג.
2 משמנים את הדג בשמן זית, מניחים בתבנית ואופים כ-30 דקות ב-180 מעלות. אחרי 15 דקות הופכים את הדג.
3 הסלט: מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד לריכוך.
4 עוטפים את הסלק בנייר אלומיניום וצולים שעה בתנור.
5 המיונז: מערבבים בקערה את החלמונים, מטפטפים שמן קנולה וטורפים במטרפה. מוסיפים בהדרגה גם שמן זית וטורפים בהתמדה עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מוסיפים שום כתוש, חרדל ומלח.
6 חותכים את תפוחי האדמה והסלק לקוביות ומערבבים בקערה עם חומץ יין, שמן זית, מלח, פלפל, צלפים וחרדל גרגירים.
7 מגישים את הדג לצד קערה מהמיונז וסלט תפוח אדמה עם סלק.