אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מאסטר שף

שטרודל תפוחים עם קרם פטיסייר

שטרודל קלאסי עם תוספת קראנץ' וקרם מפנק – קינוח מושלם לכל ארוחה

שמי אפניאר, מיטל רייכל, חופית סרמילי | מאסטר שף | פורסם 20/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

250 גרם קמח לבן

125 גרם מים פושרים

30 גרם שמן זית

5 גרם מלח

למילוי:

4 תפוחי גרני סמית ירוקים

30 גרם חמאה

מעט קינמון

כף סוכר

גרידת לימון

לקרם:

6 חלמונים

מקל וניל

100 גרם סוכר

חצי ליטר חלב

לגלגול:

50 גרם אגוזי מלך קצוצים

50 גרם פתי בר טחונים

20 גרם פיסטוקים טחונים

אופן ההכנה:

1 במיקסר עם וו לישה לשים את כל המרכיבים במשך 3 דקות במהירות נמוכה עד שמקבלים גוש בציק אחד. לאחר 3 דקות מגבירים את המהירות להכי גבוהה, שהבצק יכה בקערת המיקסר. מורחים בשמן זית, עוטפים בניילון נצמד. ומניחים ל-40 דקות (עדיף ליד תנור חם).

2 קולפים את כל התפוחים וחותכים לקוביות קטנות. מטגנים במחבת עם חמאה, סוכר וקינמון. בסוף הבישול, כשהתפוחים לא רכים מאוד, מוסיפים גרידת לימון ומעבירים למסננת. מסננים את הנוזלים ומעבירים לקירור במקרר.

3 מערבבים חלמונים עם סוכר על בן מארי עם מקל וניל. מרתיחים את החלב, מאחדים טמפרטורות, ומקציפים את כל התערובת.

4 מקמחים היטב את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעלה דק. מרכיבים על גב כפות הידיים ומותחים עד שהבצק נעשה דק. מורידים קצוות עבים ומורחים בחמאה מומסת.

5 מערבבים את האגוזים, הפתי בר והפיסטוקים. מפזרים את התערובת בשליש התחתון של הבצק ומעל מניחים ממלית התפוחים. מגלגלים כ-5 גלגולים, מורחים בחמאה מומסת ומכניסים לתנור על 190 מעלות טורבו עד להזהבה.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.