סמבוסק סביח
כל מה שטוב בסביח עטף בבצק שמרים נהדר. המלצה שלנו: יותר חציל. תמיד יותר חציל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
3 כפות סוכר
שליש כוס שמן
כף מלח
ביצה
שומשום
למילוי:
חצילים, חתוכים לפרוסות
תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
עמבה
עגבניות
פלפל חריף
ביצים
פטרוזיליה
מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
1 בקערת מיקסר מערבבים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים 3 כוסות מים ומתחילים ללוש.
2 אחרי 2 דקות לישה מוסיפים שמן ומלח ולשים עוד 7 דקות עד לבצק אחיד וחלק.
3 מניחים בצד להתפחה עד שיכפיל את הנפח.
4 מטגנים את החצילים ומניחים בצד.
5 מטגנים את קוביות תפוח האדמה ומתבלים אותן בכף עמבה.
6 חותכים את העגבניות ואת הפלפל החריף, מפזרים מעט שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור.
7 מבשלים את הביצים במים לביצים קשות.
8 מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. פותחים כל חלק לעלה וממלאים בתפוח אדמה, ביצה, חציל, עגבניות, פלפל חריף ופטרוזיליה.
9 סוגרים לסמבוסק, מורחים בביצה ומפזרים שומשום.
10 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים למשך 20 דקות.