אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

סמבוסק סביח

כל מה שטוב בסביח עטף בבצק שמרים נהדר. המלצה שלנו: יותר חציל. תמיד יותר חציל

חיים כהן | מאסטר שף | פורסם 20/12/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 393 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק: 

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים 

3 כפות סוכר 

שליש כוס שמן 

כף מלח 

ביצה 

שומשום 

למילוי: 

חצילים, חתוכים לפרוסות

תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

עמבה 

עגבניות

פלפל חריף

ביצים

פטרוזיליה

מלח

שמן זית

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר מערבבים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים 3 כוסות מים ומתחילים ללוש.  

2 אחרי 2 דקות לישה מוסיפים שמן ומלח ולשים עוד 7 דקות עד לבצק אחיד וחלק.

3 מניחים בצד להתפחה עד שיכפיל את הנפח.

4 מטגנים את החצילים ומניחים בצד.

5 מטגנים את קוביות תפוח האדמה ומתבלים אותן בכף עמבה.

6 חותכים את העגבניות ואת הפלפל החריף, מפזרים מעט שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור.

7 מבשלים את הביצים במים לביצים קשות. 

8 מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. פותחים כל חלק לעלה וממלאים בתפוח אדמה, ביצה, חציל, עגבניות, פלפל חריף ופטרוזיליה.

9 סוגרים לסמבוסק, מורחים בביצה ומפזרים שומשום.

10 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים למשך 20 דקות.