אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

מרק עוף עם קרפלך ושקדי מרק ביתיים

המרק של יואל וולף הוא מרק עוף ביתי שאין בו הפתעות - לטוב ולרע. אנחנו שמנו עין דווקא על הקרפלך, ובעיקר על המנדלך - שקדי המרק שהוא הכין לגמרי לבד

יואל וולף | מאסטר שף | פורסם 03/07/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרק:

עוף שלם נקי

גרון הודו שלם, חתוך ל-3

תימין 

2 בצלים

סלרי

3 תפוחי אדמה בינוניים

פטרוזיליה

ראש קולרבי

2 גזרים

2 זוקיני

שמיר

לבצק הקרפלך:

500 גרם קמח

3 ביצים

שמן

מלח

מים חמים

למילוי:

שמן לטיגון

בצל קצוץ

300 גרם בשר טחון פעמיים

שום כתוש

מעט מים

מעט קמח

מלח

פלפל שחור

למנדלך (שקדי מרק ביתיים):

2 כוסות קמח מנופה (או לפי הצורך)

2 ביצים

5 גרם אבקת אפייה

מים 

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מביאים לרתיחה בסיר גדול הרבה מים עם עוף, גרונות, תימין, בצל, סלרי, תפוח אדמה, פטרוזיליה וקולרבי. מבשלים שעתיים. חצי שעה לפני סוף הבישול מוסיפים את הגזר, הזוקיני והשמיר.

2 קרפלך: מערבבים את חומרי הבצק בקערה עד לקבלת בצק גמיש, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר.

3 המילוי: מטגנים את הבצל עם הבשר הטחון והשום. לקראת הסוף מוסיפים קצת מים, קמח ותבלינים. מערבבים עוד קצת לקבלת תערובת דביקה ומעבירים למקרר לחצי שעה.

4 מרדדים את הבצק כמה שיותר דק (3-4 מ"מ) וקורצים עיגולים. ממלאים כל עיגול בתערובת הבשר וסוגרים לצורת חצי ירח (מדביקים את הבצק במעט מים). מהדקים את הפינות לצורת קרפלך.

5 מבשלים את הקרפלך במרק. מרגע שהם צפים נותנים להם עוד 5 דקות ומוציאים מהסיר לתוך מים קרים, כדי שלא ימשיכו להתבשל.

6 המנדלך: מערבבים את כל החומרים בקערה עד שנוצר בצק אחיד וגמיש. מניחים לחצי שעה ואז מרדדים כמה שיותר דק.

7 מחממים שמן עמוק ל-180 מעלות.

8 חותכים את הבצק לקוביות קטנות ומטגנים תוך ערבוב עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים לנייר מגבת. מגישים עם המרק והקרפלך.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.