מרק עוף עם קרפלך ושקדי מרק ביתיים
המרק של יואל וולף הוא מרק עוף ביתי שאין בו הפתעות - לטוב ולרע. אנחנו שמנו עין דווקא על הקרפלך, ובעיקר על המנדלך - שקדי המרק שהוא הכין לגמרי לבד
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
למרק:
עוף שלם נקי
גרון הודו שלם, חתוך ל-3
תימין
2 בצלים
סלרי
3 תפוחי אדמה בינוניים
פטרוזיליה
ראש קולרבי
2 גזרים
2 זוקיני
שמיר
לבצק הקרפלך:
500 גרם קמח
3 ביצים
שמן
מלח
מים חמים
למילוי:
שמן לטיגון
בצל קצוץ
300 גרם בשר טחון פעמיים
שום כתוש
מעט מים
מעט קמח
מלח
פלפל שחור
למנדלך (שקדי מרק ביתיים):
2 כוסות קמח מנופה (או לפי הצורך)
2 ביצים
5 גרם אבקת אפייה
מים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מביאים לרתיחה בסיר גדול הרבה מים עם עוף, גרונות, תימין, בצל, סלרי, תפוח אדמה, פטרוזיליה וקולרבי. מבשלים שעתיים. חצי שעה לפני סוף הבישול מוסיפים את הגזר, הזוקיני והשמיר.
2 קרפלך: מערבבים את חומרי הבצק בקערה עד לקבלת בצק גמיש, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר.
3 המילוי: מטגנים את הבצל עם הבשר הטחון והשום. לקראת הסוף מוסיפים קצת מים, קמח ותבלינים. מערבבים עוד קצת לקבלת תערובת דביקה ומעבירים למקרר לחצי שעה.
4 מרדדים את הבצק כמה שיותר דק (3-4 מ"מ) וקורצים עיגולים. ממלאים כל עיגול בתערובת הבשר וסוגרים לצורת חצי ירח (מדביקים את הבצק במעט מים). מהדקים את הפינות לצורת קרפלך.
5 מבשלים את הקרפלך במרק. מרגע שהם צפים נותנים להם עוד 5 דקות ומוציאים מהסיר לתוך מים קרים, כדי שלא ימשיכו להתבשל.
6 המנדלך: מערבבים את כל החומרים בקערה עד שנוצר בצק אחיד וגמיש. מניחים לחצי שעה ואז מרדדים כמה שיותר דק.
7 מחממים שמן עמוק ל-180 מעלות.
8 חותכים את הבצק לקוביות קטנות ומטגנים תוך ערבוב עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים לנייר מגבת. מגישים עם המרק והקרפלך.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.