ריזוטו שרימפס על המחבת
מנת ריזוטו ספוגה בציר שרימפס עשיר בטעמים, לאכול ליד כוס שרדונה צרפתי משובח ואתם מסודרים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים (2 מנות):
לציר השרימפס:
12 שרימפס טריים
2 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
גזר אחד
2 ציפורן
צרור טימין
עלה דפנה אחד
מלח
פלפל
לריזוטו:
שמן זית
75 גרם חמאה
1 בצל שאלוט קצוץ דק
150 גרם אורז לריזוטו
כוס קטנה של יין לבן
ציר שרימפס
כפית פרמזן מגוררת
6-8 שרימפס
מיץ מלימון אחד
לקישוט:
צלפים חתוכים
עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1 השרימפס: מקלפים את השרימפס ומשאירים את הראש ואת הזנב מבלי לזרוק את הרגליים והקליפה.
2 חותכים חריץ לאורך גב השרימפס כדי לנקות אותם. שוטפים מתחת למים זורמים ושומרים בצד 6-8 בגדלים דומים.
3 בסיר בישול גדול: מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום ונותנים להם להתבשל ביחד כ-20 דקות. מוסיפים לסיר את שאר השרימפס, (גם את הרגליים והקליפות ממקודם) ומבשלים עד שהם מאדימים ומריחים טוב. מוסיפים 2 ליטר מים ואת כל שאר מרכיבי הציר. מבשלים 45 דקות ותוך כדי מוציאים את הקצף שמצטבר מדי פעם. מסננים, מועכים את כל מה שנותר במסננת מעל סיר כדי להוציא את כל הנוזלים. לאחר מכן מעבירים את כל הנוזלים בעוד מסננת דקה יותר. שומרים את הציר שקיבלנו בצד.
4 הריזוטו: במחבת גדולה עם מכסה(סוטאז') מחממים שמן זית ורבע מכמות החמאה, מוסיפים בצל שאלוט קצוץ דק-דק ומבשלים במשך שתי דקות. מוסיפים את האורז ומערבבים עד לשקיפות. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים אותו לחלוטין. מוסיפים רבע מנוזלי הציר, מערבבים ומכסים.
5 מוסיפים בכל פעם מעט ציר, מערבבים ומכסים למשך 15 דקות נוספות עד שהאורז מגיע למצב אל דנטה. מוסיפים מעט חמאה, פרמזן מגורד וקצת ציר לקבלת מרקם קרמי.
6 במחבת נפרדת מחממים שמן זית ומעט חמאה, מוסיפים השרימפס ששמרנו בצד ומחממים כל צד במשך 1-2 דקות.
7 מכבים את האש, מוציאים את השרימפס, סוחטים מיץ לימון על המחבת ואוספים את הנוזלים.
8 להרכבת המנה: על צלחת עגולה מניחים כף גדולה וגדושה של הריזוטו. מניחים מעל שלושה שרימפס עם הראש כלפי מעלה, מוסיפים את כל הנוזלים מהמחבת ומפזרים צלפים חתוכים ועירית קצוצה דק דק מעל הכל. מומלץ לאכול לצד כוס שרדונה טוב. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים