אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

כנאפה לבנונית

מעולם לא ראינו (שלא לומר טעמנו) כנאפה מבצק מבוסס סולת - אנחנו מכירים רק את גרסת הקדאיף - אבל מרגע שראינו את פרח מכינה את המנה המהממת הזאת, היא פשוט לא יוצאת לנו מהראש. כולל הבייגל, ברור

פרח רסלאן | מאסטר שף | פורסם 17/06/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 92 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקעק-בייגל:

2 כוסות קמח

2 כפות סוכר

כף שמרים יבשים

כוס מים

קורט מלח

כפית מחלב טחון

קורט אניס

2 כוסות שומשום לבן (או יותר, לפי הצורך)

לכנאפה:

כוס קמח

כוס סולת

2 כפות סוכר

כף מי זהר

כוס וחצי חלב פושר

חצי כוס חמאה מומסת

2 כפות סמנה

400 גרם גבינת עיקאווי מפוררת (אם אין - מוצרלה)

לסירופ:

כוס מים

2 כוסות סוכר

מיץ לימון

אופן ההכנה:

לקעק-בייגלים:

1 מערבבים קמח, סוכר, שמרים, מים, מלח ומחלב עד ליצירת בצק יחסית דביק. מוסיפים קורט אניס ומערבבים. מתפיחים 10 דקות.

2 מחלקים את הבצק ל-4 כדורים (תלוי בגודל הבייגלה הרצוי), מרדדים על מצע של שומשום ויוצרים את הצורה שרוצים. מומלץ ליצור חור-עיגול בקצה אחד.

3 מעבירים לנייר אפייה, מכסים ומתפיחים עוד שעה לפחות.

4 מחממים תנור ל-250 מעלות (חום מקסימלי).

5 אופים את הבייגלים כ-10 דקות, או עד שהם מזהיבים.

לכנאפה:

1 מחממים תנור לחום גבוה.

2 מערבבים את הקמח, הסולת, הסוכר, מי הזהר, החלב פושר והחמאה המומסת לקבלת בצק נוזלי.

3 משטחים את הבצק על נייר אפייה, מכניסים לתנור החם ומיד מכבים את התנור. משאירים את התבנית בפנים 20 דקות, לייבוש. מצננים וטוחנים במעבד מזון למרקם חולי.

4 מורחים על מגש חסין חום את הסמנה, מסדרים שכבה דקה מבצק הכנאפה, מהדקים ומפזרים את הגבינה באופן אחיד. מחממים על אש בינונית תוך כדי שמסובבים את הכנאפה.

5 מכינים מי סוכר: מרתיחים את כל המרכיבים תוך ערבוב.

6 הופכים את הכנאפה על מגש גדול ושופכים את מי הסוכר על הצד של הבצק שנצרב (חשוב שיהיה בטמפרטורת החדר ולא רותח).

הגשה:

1 חותכים את הכנאפה, מכניסים לקעק-בייגל ומגישים.

* אפשר במקום הקעק להגיש עם פיסטוק טחון.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.