כנאפה לבנונית
מעולם לא ראינו (שלא לומר טעמנו) כנאפה מבצק מבוסס סולת - אנחנו מכירים רק את גרסת הקדאיף - אבל מרגע שראינו את פרח מכינה את המנה המהממת הזאת, היא פשוט לא יוצאת לנו מהראש. כולל הבייגל, ברור
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקעק-בייגל:
2 כוסות קמח
2 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
כוס מים
קורט מלח
כפית מחלב טחון
קורט אניס
2 כוסות שומשום לבן (או יותר, לפי הצורך)
לכנאפה:
כוס קמח
כוס סולת
2 כפות סוכר
כף מי זהר
כוס וחצי חלב פושר
חצי כוס חמאה מומסת
2 כפות סמנה
400 גרם גבינת עיקאווי מפוררת (אם אין - מוצרלה)
לסירופ:
כוס מים
2 כוסות סוכר
מיץ לימון
אופן ההכנה:
לקעק-בייגלים:
1 מערבבים קמח, סוכר, שמרים, מים, מלח ומחלב עד ליצירת בצק יחסית דביק. מוסיפים קורט אניס ומערבבים. מתפיחים 10 דקות.
2 מחלקים את הבצק ל-4 כדורים (תלוי בגודל הבייגלה הרצוי), מרדדים על מצע של שומשום ויוצרים את הצורה שרוצים. מומלץ ליצור חור-עיגול בקצה אחד.
3 מעבירים לנייר אפייה, מכסים ומתפיחים עוד שעה לפחות.
4 מחממים תנור ל-250 מעלות (חום מקסימלי).
5 אופים את הבייגלים כ-10 דקות, או עד שהם מזהיבים.
לכנאפה:
1 מחממים תנור לחום גבוה.
2 מערבבים את הקמח, הסולת, הסוכר, מי הזהר, החלב פושר והחמאה המומסת לקבלת בצק נוזלי.
3 משטחים את הבצק על נייר אפייה, מכניסים לתנור החם ומיד מכבים את התנור. משאירים את התבנית בפנים 20 דקות, לייבוש. מצננים וטוחנים במעבד מזון למרקם חולי.
4 מורחים על מגש חסין חום את הסמנה, מסדרים שכבה דקה מבצק הכנאפה, מהדקים ומפזרים את הגבינה באופן אחיד. מחממים על אש בינונית תוך כדי שמסובבים את הכנאפה.
5 מכינים מי סוכר: מרתיחים את כל המרכיבים תוך ערבוב.
6 הופכים את הכנאפה על מגש גדול ושופכים את מי הסוכר על הצד של הבצק שנצרב (חשוב שיהיה בטמפרטורת החדר ולא רותח).
הגשה:
1 חותכים את הכנאפה, מכניסים לקעק-בייגל ומגישים.
* אפשר במקום הקעק להגיש עם פיסטוק טחון.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.