סלמון ברוטב פלפלים חריפים
מתכון שהוא בעצם ארוחה שלמה: דג סלמון ברוטב פלפלים חריפים ועגבניות על סלט מקסים של שומר ושרי, ומה עוד צריך בחיים האלה? חלה מתוקה כמובן, שמשדרגת כל מנה בכל מקום ובכל זמן
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לדג:
4 חתיכות פילה סלמון
שמן זית
מלח
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
5 שיני שום, פרוסות דק
2 פלפלים אדומים
פלפל ירוק חריף
קורט סוכר
4 עגבניות שרי, חתוכות לקוביות
כף רכז עגבניות
שליש כוס מים רותחים
כף לימון כבוש
זסט לימון
חופן כוסברה קצוצה
לסלט השומר:
2 שומרים, קצוצים לרצועות דקות
8 עגבניות שרי תמר, קצוצות לקוביות קטנות
פלפל ירוק חריף, פרוס דק
שמן זית
מלח
מיץ מלימון אחד
לחלה:
קילו קמח
שקית שמרים טריים (50 גרם)
שלושת רבעי כוס סוכר
ביצה
כוס ושלושת רבעי מים פושרים
חצי כוס שמן
קורט מלח
להברשה: חלמון ביצה טרוף עם כף מים
אופן ההכנה:
1 הדג: שמים את פילה הסלמון בקערה ומעסים עם שמן זית, מלח, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה.
2 מטגנים את השום במחבת חמה עם שמן זית.
3 קולים את הפלפלים בתנור, קולפים וחותכים לקוביות.
4 מוסיפים את הפלפלים למחבת ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה וסוכר.
5 מוסיפים את עגבניות השרי ומביאים לרתיחה.
6 מוסיפים רכז עגבניות ומים רותחים, ואז את הלימון הכבוש וזסט הלימון.
7 מוסיפים את הסלמון ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות. כמה דקות לפני הסוף מוסיפים את הכוסברה.
8 סלט השומר: מעבירים את הירקות לקערה ומתבלים בשמן זית, מלח ומיץ לימון.
9 החלה: מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצה והמים הפושרים (את המים רצוי להוסיף בהדרגה, לא בטוח שתזדקקו לכל הכמות). לשים כ-6 דקות.
10 מוסיפים את השמן ולשים עוד 5-6 דקות. בדקה האחרונה מוסיפים את המלח.
11 מניחים את הבצק לתפיחה עד להכפלת הנפח (ניתן לבצע את ההתפחה בתנור מחומם ל-50 מעלות).
12 יוצרים מהבצק 3 חלות (בכל צורה שעולה על דעתכם), ומתפיחים עוד 20 דקות.
13 מורחים חלמון ביצה עם כף מים על החלות (ניתן גם לפזר שומשום, מלח גס או קמח מעל).
14 אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-25 דקות.
15 להגשה: מסדרים סלט שומר בצלחת עמוקה, ועליו מניחים פילה סלמון עם רוטב הפלפלים (אפשר גם לבזוק טחינה מעל). מגישים עם החלה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים