שווארמה דג
מי אמר ששווארמה אוכלים רק בפיתה ומכינים רק מבשר? שווארמה דג היא לא רק טעימה בטירוף, גם הרבה יותר קל להכין אותה בבית, ולהגיש על טורטיה קריספית במיוחד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
לבצל המטוגן:
1 בצל גדול
2-3 כפות קמח
קורט מלח
לטורטיות:
2 טורטיות
חצי פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק
כמה כמות טחינה מוכנה
לדג:
1 עגבניה גדולה
1 בצל סגול
חופן עלי כוסברה
כף שמן זית
1 פילה דניס נקי מעצמות
כפית כמון
חצי כפית כורכום
מלח גס
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצל המטוגן: פורסים את הבצל הלבן לפרוסות ומערבבים אותן עם הקמח והמלח.
2 חותכים את העגבניה והבצל הסגול לקוביות קטנות.
3 חותכים את עגבניות השרי הצבעוניות לחצי. חותכים גס את עלי הכוסברה.
4 מחממים מחמת יבשה וכשהיא חמה מחממים בה את הטורטיות עד שהן הופכות לפריכות.
5 חותכים את פילה הדניס לקוביות. מחממים את שמן הזית במחבת ומקפיצים כדקה על את קוביות הפילה עם הכמון, הכורכום, המלח והפלפל.
6 מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את פרוסות הבצל המקומחות עד שהן מזהיבות.
7 מורחים על הטורטיות הקריספיות טחינה. מעל מניחים את הדניס, מפזרים בצל סגול ועגבניות שרי, כוסברה, בצל קריספי ופלפל חריף קצוץ.