אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

ברוסקטת כבדי עוף, יין ואספרגוס

ארוחת ערב מרשימה בלי הרבה עבודה, במיוחד אם אתם מתים על כבד. ברוסקטות פריכות עם כבד עסיסי ברוטב יין אדום, יחד עם אפונה טרייה, אספרגוס והפתעה מיוחדת של פטל שחור

בר אילון | מאסטר שף | פורסם 02/01/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבגט:

1 באגט

שמן זית למריחה

קורט מלח אטלנטי

לרוטב:

5 בצלצלי שאלוט חתוכים לרבעים

70 גרם חמאה

כפית ג'ינג'ר מגורד

2 שיני שום פרוסות

שליש בקבוק יין אדום

חופן גדול של פטל שחור

מלח

פלפל

לכבדים:

חצי כוס אפונה טריה

חצי צרור אספרגוס

20 גרם חמאה

300 גרם כבדי עוף

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. חוצים את הבאגט באלכסון, מושחים עליו שמן זית בנדיבות ומפזרים מלח אטלנטי. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים עד שהלחם זהוב ופריך.

2 מכינים את הרוטב: מחממים 20 גרם חמאה במחבת ומטגנים את רבעי השאלוט עם הג'ינג'ר כמה דקות. מוסיפים שום פרוס ומטגנים עוד כדקה.

3 מוסיפים למחבת את היין, מחכים שיתחיל לבעבע ומוסיפים את  50 גרם החמאה הנותרים. מבשלים עד שהיא נמסה והרוטב מסמיך. מוסיפים את הפטל יחד עם מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. 

4 בינתיים, מרתיחים מים בסיר גדול וכשהם רותחים חולטים בהם את האפונה הטריה והאספרגוס ל-2-3 דקות. מוציאים מהמים ומעבירים לקערת מי קרח לעצירת הבישול.

5 מכינים את הכבדים: ממיסים במחבת את החמאה ומוסיפים את כבדי העוף. מתבלים במעט מלח ופלפל ומטגנים כמה דקות עד שהכבדים מוכנים. לקראת סוף הבישול שלהם מוסיפים את האספרגוס החלוט לצריבה קלה.

6 כשחתיכות הבאגט זהובות וקריספיות, מוציאים אותן מהתנור ומניחים עליהם את הכבדים עם מעט מרוטב היין. מפזרים מעל את האפונה ומניחים את ענפי האספרגוס.