קציצות דגים ברוטב חמוסטה
מכירים קובה חמוסטה? דמיינו לכם את אותו רוטב חמוץ וממכר, רק עם קציצות דגים עסיסיות במקום קובה. עכשיו תפסיקו לדמיין ותתחילו לבשל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום פרוסות
8 עלים של סלרי
8 עלים של סלק ירוק (בלי החלק הלבן)
מיץ מ-2 לימונים
גרדה מלימון אחד
כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
פלפל לבן
לקציצות:
4 יחידות של פילה דניס בלי עצמות ובלי עור
2 שיני שום
1 בצל
חצי פלפל חריף
חצי כוס פירורי לחם
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים עד להזהבה.
2 מוסיפים לסיר עלי סלרי ועלי סלק ומטגנים כמה דקות.
3 מוסיפים לסיר חצי כוס מים, מיץ לימון, גרדה, כורכום, מלח, פלפל שחור ולבן ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
4 בינתיים מכינים את הקציצות: טוחנים במעבד המזון את פילה הדג, שום, בצל, כוסברה ופלפל חריף. מעבירים לקערה, מוסיפים פירורי לחם ומערבבים.
5 יוצרים מהתערובות קציצות עגולות ומוסיפים אותן לסיר הרוטב. מבשלים כ-10 דקות.
אופציה: אפשר לטגן את הקציצות לפני הכנסתן לרוטב.