אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף", קשת 12

עוגת סביח

לוקחים את כל מה שטוב בסביח, אבל במקום סתם לתקוע בפיתה - מכינים מתפוחי האדמה פירה, מסדרים הכל יפה בתבנית, עוטפים בחציל, ויאללה לתנור. מדובר בסוג של מוסקה בסגנון סביח, וזה נפלא

אתי מורד | מאסטר שף | פורסם 16/12/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 379 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חצילים

2 תפוחי אדמה

כפית עמבה

2 ביצים קשות

חצי זר פטרוזיליה קצוצה

2 כפות אריסה

אופן ההכנה:

1 פורסים חציל ומסדרים בתבנית. מפזרים מעל שמן זית ומלח גס וצולים בתנור עד השחמה.

2 מכינים פירה מתפוח האדמה ומתבלים אותו בעמבה.

3 חותכים את הביצה הקשה לקוביות, ומערבבים עם פטרוזיליה.

4 מסדרים את החציל מסביב לדופנות התבנית, ומותירים שארית שתעטוף את המילוי.

5 מסדרים בתחתית התבנית שכבת פירה עם עמבה. מעליה שכבה שנייה של תערובת הביצה. מעל הכל מסדרים שכבת אריסה. עוטפים את הכל ברצועות החציל, ומכניסים לתנור ל-10 דקות.

6 מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל, לצד טחינה ובצל קצוץ.