צילום׃ מתוך "מאסטר שף", קשת 12
עוגת סביח
לוקחים את כל מה שטוב בסביח, אבל במקום סתם לתקוע בפיתה - מכינים מתפוחי האדמה פירה, מסדרים הכל יפה בתבנית, עוטפים בחציל, ויאללה לתנור. מדובר בסוג של מוסקה בסגנון סביח, וזה נפלא
אתי מורד | מאסטר שף
| פורסם 16/12/20
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 חצילים
2 תפוחי אדמה
כפית עמבה
2 ביצים קשות
חצי זר פטרוזיליה קצוצה
2 כפות אריסה
אופן ההכנה:
1 פורסים חציל ומסדרים בתבנית. מפזרים מעל שמן זית ומלח גס וצולים בתנור עד השחמה.
2 מכינים פירה מתפוח האדמה ומתבלים אותו בעמבה.
3 חותכים את הביצה הקשה לקוביות, ומערבבים עם פטרוזיליה.
4 מסדרים את החציל מסביב לדופנות התבנית, ומותירים שארית שתעטוף את המילוי.
5 מסדרים בתחתית התבנית שכבת פירה עם עמבה. מעליה שכבה שנייה של תערובת הביצה. מעל הכל מסדרים שכבת אריסה. עוטפים את הכל ברצועות החציל, ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
6 מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל, לצד טחינה ובצל קצוץ.