חריימה פלפל ממולא
גרסה נהדרת לדגים של שישי בערב: פלפלים מתוקים עדינים ממולאים בקציצת דגים ברוטב חריף, עם לחם נהדר לטבול ברוטב
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ללחם:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
רבע כוס שמן
4 כפות סוכר
כף מלח
שתיים וחצי כוסות מים
לתערובת הדג:
1 פילה דניס
1 פילה פלמידה
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
חופן תימין קצוץ
מיץ מלימון אחד
חצי זרעי כוסברה טחונים
חצי זרעי אניס טחונים
כף פירורי לחם
מלח
מעט שמן זית
לפלפלים:
4 פלפלי שושקה
לרוטב:
4 שיני שום פרוסות
1 פלפל ירוק חריף פרוס
שמן זרעי ענבים בנדיבות
2 עגבניות קלופות וקצוצות גס
2 כפות רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
מלח
אופן ההכנה:
1 מתחילים בלחם: מערבבים את כל המרכיבים במיקסר ולשים לבצק אחיד ורך. מניחים לתפיחה בקערה עד שמכפיל נפח. אחרי התפיחה מעצבים ל-4 לחמניות מלבניות מוארכות על משטח מקומח, ואופים על תבנית תנור הפוכה בחום מקסימלי עד שהלחם משחים (כ-20 דקות).
2 קוצצים דק בסכין את הפילטים של הדגים, מערבבים עם כל שאר המרכיבים בקערה ולשים מעט כדי לאחד את העיסה.
3 קולים את הפלפלים המתוקים על אש גלויה, וכשיש עליהם סימני חריכה מורידים מהאש. חוצים לאורך כדי שייווצר כיס, וממלאים בתערובת הדגים.
4 מכינים רוטב: מטגנים מעט במחבת את השום והפלפל חריף עם שמן זרעי ענבים. מוסיפים את שאר המרכיבים לרוטב, מטגנים עוד קצת, מוסיפים מעט מים ומבשלים כחצי שעה.
5 מוסיפים את הפלפלים לרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות. מוציאים את הפלפלים ומעבירים את הרוטב במסננת.
6 מניחים את הפלפלים בצלחת, יוצקים מעל את הרוטב המסונן ומפזרים מעל הכל גרידת ליים ועלי כוסברה.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.