אוכל
תמונת AVI׃ mako

קציצות בשר ממולאות כרובית ברוטב אדום

מנת בשר מפתיעה ומזינה, שבה פרחי כרובית נעטפים בבשר טחון ומתבשלים ברוטב מופלא

דנה קוזניציקי | מאסטר שף | פורסם 29/04/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.8 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

ללחמניות

חצי ק"ג קמח לבן

70 גרם שמרים

3 כפות סוכר

2/3 כוס שמן

1 ביצה

½ כפית מלח

1/2כוס מים

בצל יבש קצוץ מטוגן

חלמון ביצה טרופה

שומשום

לכרובית

1 כרובית

מיץ מ-3 לימונים סחוטים

שמן זית לטיגון

לכדורי הבשר

500 בשק בקר טחון

חצי כוס פירורי לחם

3 ביצים

רבע צרור פטרוזיליה קצוצה

רבע צרור כוסברה קצוצה

כף חרדל

כפית כמון

2 כפות פפריקה מתוקה

מלח/פלפל לפי הטעם

4 שיני שום טחונות

כפית קארי

לרוטב

8 עגבניות חלוטות מגורדות

5 כוסות מים

בצל גדול קצוץ מטוגן

רבע צרור פטרוזיליה קצוצה

רבע צרור כוסברה קצוצה

כף אבקת חרדל

כפית כמון

2 כפות פפריקה מתוקה

מלח/פלפל לפי הטעם

4 שיני שום קצוצות

1 רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1 להכנת הלחמניות מערבבים יחד קמח, שמרים, סוכר, שמן, ביצה, מלח ומים. מניחים בצד להתפחה של 30 דקות.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 לאחר ההתפחה, קורצים כדורים יפים מהבצק וטומנים בתוכם כף בצל יבש קצוץ מטוגן. מברישים בחלמון ומפזרים מעל שומשום.

4 מכניסים לתנור למשך 18 דקות.

5 שוטפים את הכרובית, מחלקים ל"ראשים" קטנים ומטגנים עד להזהבה בשמן זית. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את מיץ הלימון, ומלח-פלפל לפי הטעם. ממשיכים לאדות בלימון עד לריכוך הכרובית.

6.   מערבבים את הבשר הטחון יחד עם פירורי לחם, ביצים, פטרוזיליה, כוסברה, חרדל, כמון, פפריקה, מלח-פלפל, שום וקארי.

7.   להכנת הרוטב מערבבים יחד עגבניות, מים, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, אבקת חרדל, כמון, פפריקה, מלח-פלפל, שום ורסק עגבניות ומבשלים על להבה בינונית.

8.   עוטפים כל "ראש" כרובית בתערובת הבשר ומניחים ברוטב לבישול של כ-30 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!