קציצות בשר ממולאות כרובית ברוטב אדום
מנת בשר מפתיעה ומזינה, שבה פרחי כרובית נעטפים בבשר טחון ומתבשלים ברוטב מופלא
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
ללחמניות
חצי ק"ג קמח לבן
70 גרם שמרים
3 כפות סוכר
2/3 כוס שמן
1 ביצה
½ כפית מלח
1/2כוס מים
בצל יבש קצוץ מטוגן
חלמון ביצה טרופה
שומשום
לכרובית
1 כרובית
מיץ מ-3 לימונים סחוטים
שמן זית לטיגון
לכדורי הבשר
500 בשק בקר טחון
חצי כוס פירורי לחם
3 ביצים
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
רבע צרור כוסברה קצוצה
כף חרדל
כפית כמון
2 כפות פפריקה מתוקה
מלח/פלפל לפי הטעם
4 שיני שום טחונות
כפית קארי
לרוטב
8 עגבניות חלוטות מגורדות
5 כוסות מים
בצל גדול קצוץ מטוגן
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
רבע צרור כוסברה קצוצה
כף אבקת חרדל
כפית כמון
2 כפות פפריקה מתוקה
מלח/פלפל לפי הטעם
4 שיני שום קצוצות
1 רסק עגבניות
אופן ההכנה:
1 להכנת הלחמניות מערבבים יחד קמח, שמרים, סוכר, שמן, ביצה, מלח ומים. מניחים בצד להתפחה של 30 דקות.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 לאחר ההתפחה, קורצים כדורים יפים מהבצק וטומנים בתוכם כף בצל יבש קצוץ מטוגן. מברישים בחלמון ומפזרים מעל שומשום.
4 מכניסים לתנור למשך 18 דקות.
5 שוטפים את הכרובית, מחלקים ל"ראשים" קטנים ומטגנים עד להזהבה בשמן זית. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את מיץ הלימון, ומלח-פלפל לפי הטעם. ממשיכים לאדות בלימון עד לריכוך הכרובית.
6. מערבבים את הבשר הטחון יחד עם פירורי לחם, ביצים, פטרוזיליה, כוסברה, חרדל, כמון, פפריקה, מלח-פלפל, שום וקארי.
7. להכנת הרוטב מערבבים יחד עגבניות, מים, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, אבקת חרדל, כמון, פפריקה, מלח-פלפל, שום ורסק עגבניות ומבשלים על להבה בינונית.
8. עוטפים כל "ראש" כרובית בתערובת הבשר ומניחים ברוטב לבישול של כ-30 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!