אוכל
צילום׃ דניאל בראון, מאסטר שף

סנדוויצ'ון בגט עם פטריות, רוקט וריקוטה

כריכון כייפי עם טפנד זיתים ואנשובי, פלפלים חריפים ופטריות צלויות בתוך בגט עם ריקוטה, מלפפון וצנונית, לצד סלטון עשבי תיבול. אצלינו הוא פוגע בול בכל שעה ובכל מצב

רחל בן אלול ואיב ענן | מאסטר שף | פורסם 04/08/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3-4 חצאי באגטים

1 חבילה (250 גרם) גבינת ריקוטה

2 מלפפונים, חתוכים לפרוסות

4 צנוניות, חתוכות לפרוסות

לטפנד:

חופן קטן פיסטוקים קלויים

2-3 יחידות אנשובי

150 גרם זיתי שחורים מגולענים

2 שיני שום, פרוסות דק

עלים מ-2-3 גבעולי בזיליקום

פלפל שחור גרוס

2-3 כפות שמן זית

לפלפל החריף:

2 פלפלים ירוקים חריפים, ללא הליבה והגרעינים וחתוכים גס

2 שיני שום

מיץ מרבע לימון

2-3 כפות שמן זית

1/2 פלפל אדום חריף, חתוך לטבעות קטנות

מלח ופלפל שחור גרוס

לסלט:

צרור פטרוזיליה, קצוץ גס

1/2 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות

1-2 שיני שום כתושות

עלים מ-1/2 צרור נענע, קצוצים דק

מיץ לימון סחוט טרי, לפי הטעם

חופן קטן פיסטוקים, אגוזי מלך קצוצים גס וצנוברים קלויים (אפשר לשים הכל או חלק מהאגוזים)

חופן קטן חמוציות מיובשות

3-4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

לפטריות:

4 כפות שמן זית

1 בצל סגול בגודל בינוני, פרוס דק

3 סלסילות פטריות מסוגים שונים (למשל: יער, שמפיניון ושימג'י) פרוסות או חתוכות לגודל אחיד

2 שיני שום כתושות

חופן קטן עלי רוקט

מלח ופלפל שחור גרוס

מעט אגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה:

1 לטפנד: שמים את כל המצרכים במעבד מזון וטוחנים לממרח חלק. אין צורך להוסיף מלח בגלל הזיתים.

2 לפלפל חריף: טוחנים במעבד מזון או בלנדר את הפלפלים, השום, הלימון ושמן הזית לממרח גס. מעבירים לקערה, מוסיפים את טבעות הפלפל ומתבלים במלח ופלפל שחור.

3 לסלט עשבי תיבול: בקערה שמים את הפטרוזיליה, הנענע, הבצל הסגול, והשום. מוסיפים מלח ופלפל, מיץ מחצי הלימונים, חמוציות. אגוזים, פיסטוקים ו/או צנוברים. מזלפים מעל את שמן הזית ומערבבים הכול יחד. טועמים ומתקנים תיבול.

4 לתערובת פטריות: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל ומקפיצים דקותיים, עד שהתרכך מעט. מוסיפים את כל הפטריות ומקפיצים 2 דקות. מוסיפים את השום קצוץ הכתוש ומקפיצים דקה נוספת, עד שהפטריות התרככו. מוסיפים את הרוקט ומקפיצים 10 שניות, עד שהעלים מתרככים מעט, ואז מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.

5 להגשה: מורחים בתוך הבגט את הטפנד והריקוטה. מוסיפים את תערובת הפטריות ופרוסות מלפפון וצנונית. את הסנדביץ' מגישים יחד עם הסלט ולמי שרוצה מוסיפים פנימה את הפלפל החריף.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.