סוטלאג' - קינוח אורז טורקי
פודינג אורז עדין, עם ניחוחות משכרים של וניל וקינמון, ותוספת מפנקת של סוכר חום ודובדבני אמרנה מלמעלה. יש פה שעה עבודה, אבל מהמוצדקות שהשקענו
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
1 כוס אורז עגול (לריזוטו)
3 כוסות מים
חצי ליטר חלב בטעם וניל 3%
1 כוס סוכר
2 כפות מי ורדים
קצת סוכר חום
קורט קינמון
3 כפות קורנפלור
1/4 כוס מים
10 דובדבני אמרנה בברנדי
1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 שמים את האורז והמים בסיר בגודל בינוני. מביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים 15-20 דקות, עד שהאורז רך מאוד. בוחשים מדי פעם.
2 מוסיפים לאורז המוכן חצי ליטר חלב וניל. ממשיכים לבשל על אש נמוכה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, מי הורדים ותמצית הוניל.
3 לוקחים רבע מהבלילה ומעבירים לבלנדר. טוחנים למרקם חלק ומחזירים פנימה. מערבבים היטב.
4 בכוס נפרדת מערבבים את הקורנפלור והמים עד שהקורנפלור מעורבב באחידות. מוסיפים לאורך ומערבבים עד שמתקבל מרקם סמיך (כ 2-3 דקות).
5 מחלקים את הפודינג לכוסות אישיות ומפזרים בכל כוס מעל הבלילה קצת סוכר חום, קצת קינמון ובאמצע מניחים דובדבן.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.