טלה ממולא בדגנים
איזה מזל שיש לנו את פרח, שתלמד אותנו איך מכינים טלה ממולא בבישול ארוך ארוך, שיוצא רך כמו חמאה וטעים כמו החיים עצמם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
ירך טלה
מלח גס
פלפל שחור
שמן זית
חצי כוס חיטה צהובה ולבנה
חצי כוס כוסמת
2 כפות גדולות קינואה
חצי כוס פיסטוקים (ועוד קצת לפיזור בסוף)
חצי כוס תאנים יבשות (ועוד קצת לפיזור בסוף)
2 יחידות הל
4 עצמות מח
2 גזרים, חתוכים לשניים
1 תפוח אדמה
4 בצלי שאלוט
ראש שום
תבלינים למילוי:
כף גדולה של שבע בהרט (או 5 התבלינים)
רבע כפית אגוז מוסקט
כפית פלפל שחור גרוס
תבלינים לקדרה:
5-6 יחידות הל שלם
4-5 יחידות ציפורן
2 עלי דפנה
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 פותחים את ירך הטלה (כמו פרפר) ומתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן זית.
2 המילוי: מערבבים את החיטה, הכוסמת והקינואה עם הפיסטוקים והתאנים. מתבלים בתערובת התבלינים ובמלח ומוסיפים 2 יחידות הל.
3 ממלאים את בשר הכבש בתערובת הדגנים, מגלגלים וקושרים (לא חובה שכל התערובת תיכנס).
4 מכניסים את הכבש הממולא לסיר וסוגרים על אש גבוהה עם קצת שמן זית.
5 מוסיפים את שאר המרכיבים ומפזרים אותם סביב הבשר. אם נשארו שאריות מילוי – מכניסים לשקית קוקי ומניחים בסיר לצד הכבש.
6 מפזרים מלמעלה את תערובת התבלינים לקדירה, וגם כמה תאנים יבשות ופיסטוקים. מכסים במים וממליחים בעדינות. מביאים לרתיחה.
7 מחממים תנור ל-90-100 מעלות וצולים את הבשר כ-12 שעות, עד שהוא משחים והחיטה מתרככת. בשעה האחרונה בודקים את מצב הנוזלים, ואם צריך מעלים את הטמפרטורה.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.