ספוליאטלה
נתנאל הכין את המנה הזו על תקן בורקס, אבל בפועל יצא לו מין קרואסון פציח ופלאי, עם מלית קרמית גבינתית ענוגה. והקיפולים? לא רוצים להלחיץ, אבל רק נגיד שלאייל שני הם לא הצליחו
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
3 כפיות דבש
15 גרם מלח
400 מ"ל מים
למלית:
חצי ליטר חלב
חצי מקל וניל
150 גרם סוכר
40 גרם חמאה
150 גרם סולת
2 ביצים
200 גרם גבינת ריקוטה
קליפה מגוררת מתפוז אחד
קליפה מגוררת מלימון אחד
כפית שטוחה של קינמון
להרכבת המנה:
250 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 הבצק: מערבבים במיקסר את הקמח, הדבש, הביצים, המלח והמים עד לקבלת פירורי בצק. מאחדים את הפירורים ידנית לכדי בצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-10 דקות.
2 המלית: מחממים את החלב בסיר לחום בינוני יחד עם וניל, סוכר וחמאה. מזלפים לאט לאט את הסולת לתוך הנוזל, עד שנוצרת עיסה אחידה. מצננים.
3 מוסיפים ביצים, ריקוטה, קליפת תפוז ולימון וקינמון, מערבבים לאחידות ומעבירים לשק זילוף. שומרים במקרר.
4 מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים ומרדדים במכונת פסטה מהשלב הגבוה לנמוך בהדרגה ותוך יצירת קיפולים ושכבות, עד שנוצרת יריעה אחידה.
5 מורחים את החמאה הרכה על היריעה ומתחילים לגלגל. אחרי כל שני גלגולים מותחים קצת את הבצק וממשיכים לגלגל. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק.
6 מורחים בנדיבות את הגלילים שנוצרו בחמאה רכה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
7 מורידים את הניילון הנצמד ומותחים את הבצק לשני צידיו כדי להאריך אותו.
8 פורסים את הבצק לפרוסות בעובי סנטימטר.
9 מחממים תנור ל-200 מעלות.
10 כשהבצק מגיע לטמפרטורת החדר מעצבים בעזרת האצבעות את צורת הקונכייה המסורתית, ממלאים בנדיבות במלית וסוגרים את הבצק כך שנוצרת צורת צדפה.
11 אופים 20-25 דקות, מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.