פיצת אנטרקוט משודרגת
וריאציה של פיצה עם אנטרקוט וחצילים מטוגנים עלי ראשד ובצל, לצד רוטב שמנת חרדל ובצל. עשרים דקות עבודה ולפניכם בצק שטוגן במיצי אנטרקוט ונתחי בשר מעליו
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לאנטרקוט:
250 גרם אנטרקוט חתוך לקוביות
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
לחצילים:
6 חצילים קטנים
בצל אדום
כף רוטב יוזו
1/2 חופן עלי ראשד
1/4 כפית שמן
שמן לטיגון
1/2 כפית מלח
לבצק:
כוס קמח
כוס מים
לרוטב:
בצל אדום
2 שיני שום
250 גרם שמנת
2 כפות חרדל דיז'ון
אופן ההכנה:
1 החצילים: חותכים חצילים לרצועות, מטגנים עד להזהבה ושמים בצד. מוסיפים לקערה עם החצילים בצל חתוך לרצועות, עשב התיבול הירוק, רוטב היוזו ושמן ומערבבים היטב.
2 הרוטב: מטגנים בצל חתוך לרצועות ושום במחבת, מוסיפים שמנת וחרדל, מבשלים כ-5 דקות.
3 הבצק: מערבבים יחד קמח ומים עד לקבלת בצק, מניחים בצד ל-15 דקות, מרדדים לגודל של צלחת (עיגול) בעובי של כחצי ס"מ, ממתינים 10 דקות, שמים בתנור בחום 180 מעלות ל-2 דקות, הופכים צד ל-2 דקות נוספות.
4 במקביל במחבת לוהטת עם מעט שמן זית צורבים את קוביות האנטריקוט במשך דקה וחצי ומוציאים.
5 מהתנור מעבירים את הבצק למחבת של האנטרקוט ומטגנים עם כל המיצים עד שהבצק הופך לקריספי.
6 הרכבת המנה: מניחים את הבצק על צלחת עגולה, מפזרים חתיכות מהאנטרקוט ומניחים את החצילים במרכז. מוזגים רוטב לצלוחית ומגישים ליד.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים