אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

קובה נייה עם בייגל

גרסה עדכנית של קובה נייה, עם בורגול ובשר נא, ולצידה איולי ובייגל חם ונהדר

חופית סרמילי | מאסטר שף | פורסם 04/04/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.9 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקובה נייה:

1 בצל קטן

300 גרם בורגול מושרה במים חמים

150 גרם פילה בקר

כפית פפריקה

כפית כמון

חצי כפית זרעי כוסברה

5 פלפלים מיובשים חריפים

3 פלפלים מתוקים

1 פלפל שרוף

חצי כוס שמן זית

פלפל שחור גרוס

מלח

לאיולי:

2 חלמונים

כפית חרדל

כפית חומץ שרי

קליפה מגורדת מלימון אחד

מלח

פלפל

חצי כוס שמן זרעי ענבים

קליפה מפלפל חריף שרוף אחד

לבייגל:

500 גרם קמח לחם

כף וחצי שמרים יבשים

1 כף סוכר

חצי כף מלח

רבע כוס שמן זית

1 כוס מים פושרים

2 פלפלים חריפים שרופים על הגז חתוכים לרצועות

לציפוי הבייגל:

300 גרם שומשום

3 עלים של זעתר קצוצים

1 כף פלפל שחור

1 ליטר מים

אופן ההכנה:

1. קובה נייה: טוחנים פעמיים במטחנת בשר את כל המרכיבים (מלבד הפילה ושמן הזית), למשחה חלקה וגרוסה מעט.

2 קוצצים בסכין את הפילה, ומוסיפים את שאר המרכיבים לקרש החיתוך. קוצצים 10 דקות, מוסיפים בהדרגה את שמן הזית ומעסים את המלית. משאירים למנוחה ל-10 דקות.

3 איולי: מערבלים את החלמונים במעבד מזון עם חרדל, קליפת לימון, חומץ, מלח ופלפל. מוסיפים בהדרגה את השמן ובסוף את הקליפה של הפלפל החריף. מניחים בצד.

4 בייגל: שמים במיקסר את הקמח עם השמרים והסוכר. מערבלים דקה ומוסיפים את השמן והמים ומערבלים עוד 2 דקות. מוסיפים את המלח ואת הפלפלים ומערבלים 10 דקות. מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים 20 דקות.

5 מערבבים את השומשום עם הזעתר והפלפל השחור, ומחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו.

6 בידיים משומנות פותחים את הבצק ומחלקים ל-4 כדורים. טובלים כל כדור במים ואז בתערובת השומשום, ומניחים להתפחה 10 דקות. אופים 20 דקות ומזלפים שמן זית מעל.

7 הגשה: מכדררים את כל המסה של הקובה נייה לכדור, ומרדדים בין 2 ניירות אפייה. מעבירים לצלחת ומזלפים שמן זית מעל. מניחים בצד כף איולי ובייגל.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.