קובה נייה עם בייגל
גרסה עדכנית של קובה נייה, עם בורגול ובשר נא, ולצידה איולי ובייגל חם ונהדר
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לקובה נייה:
1 בצל קטן
300 גרם בורגול מושרה במים חמים
150 גרם פילה בקר
כפית פפריקה
כפית כמון
חצי כפית זרעי כוסברה
5 פלפלים מיובשים חריפים
3 פלפלים מתוקים
1 פלפל שרוף
חצי כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח
לאיולי:
2 חלמונים
כפית חרדל
כפית חומץ שרי
קליפה מגורדת מלימון אחד
מלח
פלפל
חצי כוס שמן זרעי ענבים
קליפה מפלפל חריף שרוף אחד
לבייגל:
500 גרם קמח לחם
כף וחצי שמרים יבשים
1 כף סוכר
חצי כף מלח
רבע כוס שמן זית
1 כוס מים פושרים
2 פלפלים חריפים שרופים על הגז חתוכים לרצועות
לציפוי הבייגל:
300 גרם שומשום
3 עלים של זעתר קצוצים
1 כף פלפל שחור
1 ליטר מים
אופן ההכנה:
1. קובה נייה: טוחנים פעמיים במטחנת בשר את כל המרכיבים (מלבד הפילה ושמן הזית), למשחה חלקה וגרוסה מעט.
2 קוצצים בסכין את הפילה, ומוסיפים את שאר המרכיבים לקרש החיתוך. קוצצים 10 דקות, מוסיפים בהדרגה את שמן הזית ומעסים את המלית. משאירים למנוחה ל-10 דקות.
3 איולי: מערבלים את החלמונים במעבד מזון עם חרדל, קליפת לימון, חומץ, מלח ופלפל. מוסיפים בהדרגה את השמן ובסוף את הקליפה של הפלפל החריף. מניחים בצד.
4 בייגל: שמים במיקסר את הקמח עם השמרים והסוכר. מערבלים דקה ומוסיפים את השמן והמים ומערבלים עוד 2 דקות. מוסיפים את המלח ואת הפלפלים ומערבלים 10 דקות. מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים 20 דקות.
5 מערבבים את השומשום עם הזעתר והפלפל השחור, ומחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
6 בידיים משומנות פותחים את הבצק ומחלקים ל-4 כדורים. טובלים כל כדור במים ואז בתערובת השומשום, ומניחים להתפחה 10 דקות. אופים 20 דקות ומזלפים שמן זית מעל.
7 הגשה: מכדררים את כל המסה של הקובה נייה לכדור, ומרדדים בין 2 ניירות אפייה. מעבירים לצלחת ומזלפים שמן זית מעל. מניחים בצד כף איולי ובייגל.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.