אוכל
צילום׃ אסף רונן

פלוב שוקי עוף עם אורז וגזר

מנה גרוזינית מסורתית, טעימה וכל כך פשוטה. הכל בסיר אחד, בישול קצר ויש לכם ארוחה ביתית נהדרת

סימה איפרגן | מאסטר שף | פורסם 01/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.6 77 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1/4 כוס שמן

2 בצלים, קצוצים

4 גזרים חתוכים לרצועות (גפרורים)

6 שוקי עוף

2 כוסות אורז

ראש שום

מלח

פלפל חריף מסוג שאטה

3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן במחבת. מטגנים מעט את הבצל, מוסיפים את רצועות הגזר וממשיכים לטגן עד להזהבה קלה.

2 מניחים את השוקיים באותה מחבת (יחד עם הבצל והגזר) לצריבה קלה. לאחר מכן, שופכים מעל את האורז ומערבבים בעדינות. מניחים את ראש השום באמצע.

3 מתבלים לפי הטעם, מוסיפים את המים ומכסים את הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים לעוד כ-40-60 דקות.