צילום׃ אסף רונן
פלוב שוקי עוף עם אורז וגזר
מנה גרוזינית מסורתית, טעימה וכל כך פשוטה. הכל בסיר אחד, בישול קצר ויש לכם ארוחה ביתית נהדרת
סימה איפרגן | מאסטר שף
| פורסם 01/09/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
1/4 כוס שמן
2 בצלים, קצוצים
4 גזרים חתוכים לרצועות (גפרורים)
6 שוקי עוף
2 כוסות אורז
ראש שום
מלח
פלפל חריף מסוג שאטה
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן במחבת. מטגנים מעט את הבצל, מוסיפים את רצועות הגזר וממשיכים לטגן עד להזהבה קלה.
2 מניחים את השוקיים באותה מחבת (יחד עם הבצל והגזר) לצריבה קלה. לאחר מכן, שופכים מעל את האורז ומערבבים בעדינות. מניחים את ראש השום באמצע.
3 מתבלים לפי הטעם, מוסיפים את המים ומכסים את הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים לעוד כ-40-60 דקות.