צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP
קרפ סוזט
נמצא הקינוח המוצלח ביותר לפרידה מהחורף: קרפים עדינים, חמאתיים ודקיקים מקופלים ברוטב תפוזים מקורמלים. תענוג בצלחת בפחות משעה עבודה
פנינה טורנה | מאסטר שף VIP
| פורסם 09/03/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקרפ:
3 ביצים
60 גרם סוכר
150 גרם קמח
60 גרם חמאה מומסת
1/4 ליטר חלב
1/2 כוס מים
קורט מלח
לרוטב:
2 תפוזים
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
מקל וניל
אופן ההכנה:
1 הקרפ: מערבבים במיקסר את כל המרכיבים.
2 מחממים מחבת קטנה ומשמנים בחמאה.
3 מוזגים בעדינות מעט מתערובת הקרפ ומסובבים את המחבת עד שכל המשטח מכוסה בשכבה דקה ביותר. בעזרת סכין הופכים את הקרפ.
4 הרוטב: מגרדים גרידה מהתפוזים וסוחטים מהם את המיץ. במחבת שמים את החמאה והסוכר. ממיסים ומכניסים מקל וניל. מוסיפים את קליפות התפוז ומקרמלים. מוסיפים את המיץ ומצמצמים.
5 מתחילים לקפל בתוך המחבת את הקרפים למשולשים. מבשלים יחד עד שהקרפים מתקרמלים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.