מרק לקסה
מתגעגעים למזרח? הלב רוצה לאסיה? המרק הזה יבוא לכם בול עם טעמי דג עדינים וחריפות נהדרת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
חצי קילו נתחי דג לוקוס (או דג ים לבן אחר, עדיף שמן), או 2 דגים שלמים
פחית קרם קוקוס
חבילת אטריות שעועית
חצי כרוב טרי, חתוך דק
3 בצלי שאלוט, חתוכים דק
חופן עלי כוסברה
לציר דגים:
אדרות וראשים מדגים טריים – לפחות דג שלם אחד
2 שורש גלנגל טרי (אם יש רק יבש אז 5 לפחות)
צרור כוסברה טרייה
3 כפות שבבי בוניטו
למחית:
2 גבעולי למון גראס עבים
5 בצלי שאלוט
5 שיני שום
3 שורש כורכום טרי
4 כפות מחית שרימפס
3 צ'ילי אדום טרי
חופן צ'ילי אדום יבש
חופן כפיר ליים
שמן
אופן ההכנה:
1 מכניסים את כל מרכיבי הציר לסיר, מוסיפים מים עד שלושה רבעי מגובה הסיר, ומבשלים עם מכסה כ-45 דקות.
2 מכניסים את כל מרכיבי המחית למעבד מזון וטוחנים למרקם של ממרח.
3 מטגנים את המחית במחבת עד שהשמן נפרד מהמחית ומוסיפים לציר דגים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים הכל יחד כ-40 דקות.
4 מסננים, מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים 10 דקות. מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים בערך 10 דקות, עד שהדג מוכן.
5 משרים אטריות שעועית במים בערך 4 דקות עד שהן נהיות שקופות, ומסננים.
6 מגישים: מניחים בצלחת אטריות, מעל מוזגים מרק עם נתחי דג ומוסיפים כרוב, בצלי שאלוט וכוסברה.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.