בנות הקטאייף – קטאייף במילוי פרגיות
טוויסט על הקינוח הערבי האהוב, במילוי של פרגיות בניחוח אסייתי עם רוטב בוטנים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לבלילה:
2 כוסות סולת
חצי כוס קמח
3 כוסות מים
כף שמרים
כף אבקת אפייה
2 כפות בוטנים טחונים
כף סוכר
כפית מלח
למלית:
300 גרם פרגיות
צרור כוסברה
צרור נענע (רק עלים)
צרור בזיליקום
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
1 פלפל חריף
2 כפות רוטב דגים
2 כפות סויה
2 כפות בוטנים מלוחים כתושים
לרוטב:
3 כפות חמאת בוטנים
3 כפות סויה
חצי שורש ג'ינג'ר
1 פלפל חריף
2 שיני שום
חצי חבילת כוסברה
אופן ההכנה:
1 מתחילים ברוטב: מבשלים את חמאת הבוטנים והסויה יחד בסיר. מוסיפים את כל שאר המרכיבים וטוחנים.
2 קוצצים במעבד מזון את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
3 מערבבים את כל חומרי הבלילה, ומניחים לתפיחה של חצי שעה. אחרי שהבצק/בלילה תופח נוצרות בו בועות.
4 מחממים מעט שמן במחבת, יוצקים פנקייקים קטנים ומטגנים אותם רק מצד אחד.
5 מניחים מעט מהמילוי במרכז כל פנקייק, סוגרים ומטגנים בשמן עמוק.
6 מגישים עם הרוטב בצד.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.