לחמניות ממולאות בשר מפורק
ארוחה שלמה בתוך לחמנייה רכה ומנחמת: אסאדו נהדר עטוף בבצק טרי וחם, רק תדאגו לסלט קטן ליד והסתדרתם
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לבשר:
1 ק"ג אסאדו עם עצם
2 בצלים גדולים
2 גזרים גדולים
4 שיני שום
כוס יין לבן
כף רוטב ווסטרשייר
ליטר ציר בקר
4 ענפי תימין
לבצק:
חצי ק"ג קמח
25 גרם שמרים טריים
רבע כוס סוכר
מים
1 ביצה
2 כפיות מלח
לפיתות:
חצי ק"ג קמח
25 גרם שמרים טריים
רבע כוס סוכר
300 גרם מים
2 כפיות מלח
רבע כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 ממליחים את הבשר וצורבים בסיר לחץ עד שמקבל צבע מכל צדדיו.
2 בינתיים מגרדים את הגזרים בפומפייה וחותכים את הבצלים והשום לפרוסות.
3 מוציאים את הבשר ולאותו סיר מכניסים את הירקות ומטגנים כ-10 דקות. מוסיפים כוס יין לבן ונותנים לאלכוהול להתאדות דקה.
4 מוסיפים רוטב ווסטרשייר וציר בקר ומחזירים את הבשר לסיר.
5 סוגרים את סיר הלחץ ומבשלים עד ריכוך מוחלט, בין שעה לשעה וחצי.
6 מוציאים את תכולת הסיר לקערה עם חלק מהנוזלים ובעזרת שני מזלגות מפרקים את הבשר לשערות.
7 בצק: מערבבים קמח עם סוכר ושמרים בקערה. מוסיפים מים ולשים במיקסר על מהירות בינונית 10-8 דקות. תוך כדי מוסיפים את השמן, הביצה והמלח. מניחים להתפחה כשעה.
8 אחרי ההתפחה, קורצים כדורי בצק במשקל 50 גרם כל אחד. מרדדים לעיגול ומניחים במרכז כף מתערובת הבשר. צובטים לכדור ומסדרים בתבנית להתפחה שנייה, כ-20 דקות.
9 מושחים את כדורי הבצק בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים 30-25 דקות.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.