אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מאסטר שף

סיגרים במילוי חלקי פנים

מנת הגמר של יהונתן ביטון ממאסטר שף: סיגרים מטוגנים זהובים ופריכים במילוי חלקי פנים ברוטב עגבניות מתובל ומשגע, מוגשים עם עלי חסה טריים ורוטב זעפרן קסום

יהונתן ביטון | מאסטר שף | פורסם 13/12/16 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 121 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם חוט שדרה

200 גרם מוח עגל

200 אשכי עגל

200 גרם שקדי עגל

מלח

פלפל שחור

כורכום

פפריקה

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

בצל ירוק

נענע

4-5 עגבניות

4-5 שיני שום

לרוטב:

2 כפות שמן

כמה שיני שום, פרוסות

צ'ילי שלם, מיובש

10-15 חוטי זעפרן

2-3 כוסות ציר בקר

מלח

פלפל שחור

סוכר

להרכבת המנה:

עלי סיגר

קמח

מים

עלי חסה

אופן ההכנה:

1 משרים את עמוד השדרה במרינדה עם מלח, פלפל שחור, כורכום ופפריקה.

2 מרתיחים סיר עם מים, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק ונענע. כשמגיעים לרתיחה מוסיפים את המוח, האשכים והשקדים.

3 משרים את הזעפרן בכוס מים רותחים.

4 מחממים סיר עם חצי ליטר שמן.

5 מקלפים את העגבניות, חותכים לרבעים וממליחים. זורקים לתוך השמן את העגבניות ושיני השום. מטגנים, מוציאים ומוסיפים כוסברה קצוצה.

6 מוציאים את חלקי הפנים המבושלים למי קרח.

7 מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר ומוסיפים את השום הפרוס. מוסיפים את הצ'ילי היבש, מי הזעפרן וציר הבקר. מתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר.

8 מוסיפים את האשכים, שקדי העגל והמוח. מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות. הופכים מדי פעם.

9 מוציאים את חוט השדרה מהמרינדה ומטגנים בשמן.

10 הסיגרים: מכינים "דבק" לסיגר מקמח ומים.

11 מוציאים את חלקי הפנים מהרוטב ומסננים. את הרוטב מורידים מהאש ומעבירים לקערה. ממלאים את שני דפי הסיגר בחלקי פנים (כולל חוט השדרה), ומטגנים בשמן עמוק. קוצצים את שאר הבשר וממלאים את הסיגר השלישי. מטגנים.

12 שופכים את רוב השמן שבו טוגנו העגבניות והשום, ואת מה שנשאר טוחנים יחד בבלנדר מוט. מעבירים לקערה.

13 מגישים את הסיגרים עם עלי חסה ושני הרטבים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים