אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

בר ים בחמאת זעפרן עם ארטישוק ירושלמי

המתכון שבזכותו ניצח יהודה עמר את העונה ה-7 של מאסטר שף: פילה בר ים ברוטב חמאת זעפרן עם ארטישוק ירושלמי וירקות. ככה תכינו אותו בבית

יהודה עמר | מאסטר שף | פורסם 05/03/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.9 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לרוטב:

3 יחידות ארטישוק ירושלמי

2 כפות שמן

2 שיני שום פרוסות

2 עגבניות תמר חתוכות לקוביות

חצי כוס ציר דגים

רבע כוס מים חמים

כמה חוטי זעפרן

20 גרם חמאה

מלח

פלפל

לירקות הקלויים:

2 עגבניות

1 פלפל שושקה

1 פלפל חריף

1 בצל

מלח

שמן זית

למנגולד:

1 צרור מנגולד

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

כפית לימון כבוש

לדג:

2 פילטים של בר ים

כף שמן זית

אופן ההכנה:

1 מקלפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים אותם לחצי. מבשלים במים עם מלח כ-5 דקות.

2 מחממים את התנור ל-220 מעלות על מצב גריל. צולים את העגבניות, הפלפלים והבצל כ-15 דקות. 

3 מחממים בסיר מים וחולטים את המנגולד ל-3 דקות. מעבירים מיד למי קרח.

4 מכינים את חמאת הזעפרן: מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את השום כדקה. מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את ציר הדגים ומבשלים כ-4 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט. מעבירים את הרוטב דרך מסננת ומחזירים למחבת.

5 מניחים בכלי קטן את המים החמים וחוטי זעפרן. משהים ל-5 דקות. מוסיפים למחבת הרוטב ומערבבים.

6 מוסיפים את החמאה ומבשלים עד שהיא נמסה. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור אם צריך.

7 מכינים את המנגולד: במחבת נפרדת מחממים את שמן הזית ומוסיפים את המנגולד, מלח, שום, כמון ולימון כבוש. מבשלים כחצי דקה ומורידים מהאש.

8 חותכים את הארטישוק הירושלמי לקוביות ומטגנים כדקה בחמאת הזעפרן.

9 קוצצים דק את הירקות הקלויים מהתנור (מקלפים את הפלפלים). מתבלים במלח ושמן זית לפי הטעם.

10 מכינים את הדג:  מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הדג כ-6 דקות על הצד של העור. הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה על הצד השני.

11 מגישים את המנה: שמים בצלחת את חמאת הזעפרן עם הארטישוק, מוסיפים את המנגולד, הירקות הקצוצים ומניחים מעל את הדג. מקשטים בעלי כוסברה.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.