בר ים בחמאת זעפרן עם ארטישוק ירושלמי
המתכון שבזכותו ניצח יהודה עמר את העונה ה-7 של מאסטר שף: פילה בר ים ברוטב חמאת זעפרן עם ארטישוק ירושלמי וירקות. ככה תכינו אותו בבית
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (2 מנות):
לרוטב:
3 יחידות ארטישוק ירושלמי
2 כפות שמן
2 שיני שום פרוסות
2 עגבניות תמר חתוכות לקוביות
חצי כוס ציר דגים
רבע כוס מים חמים
כמה חוטי זעפרן
20 גרם חמאה
מלח
פלפל
לירקות הקלויים:
2 עגבניות
1 פלפל שושקה
1 פלפל חריף
1 בצל
מלח
שמן זית
למנגולד:
1 צרור מנגולד
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
כפית לימון כבוש
לדג:
2 פילטים של בר ים
כף שמן זית
אופן ההכנה:
1 מקלפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים אותם לחצי. מבשלים במים עם מלח כ-5 דקות.
2 מחממים את התנור ל-220 מעלות על מצב גריל. צולים את העגבניות, הפלפלים והבצל כ-15 דקות.
3 מחממים בסיר מים וחולטים את המנגולד ל-3 דקות. מעבירים מיד למי קרח.
4 מכינים את חמאת הזעפרן: מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את השום כדקה. מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את ציר הדגים ומבשלים כ-4 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט. מעבירים את הרוטב דרך מסננת ומחזירים למחבת.
5 מניחים בכלי קטן את המים החמים וחוטי זעפרן. משהים ל-5 דקות. מוסיפים למחבת הרוטב ומערבבים.
6 מוסיפים את החמאה ומבשלים עד שהיא נמסה. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור אם צריך.
7 מכינים את המנגולד: במחבת נפרדת מחממים את שמן הזית ומוסיפים את המנגולד, מלח, שום, כמון ולימון כבוש. מבשלים כחצי דקה ומורידים מהאש.
8 חותכים את הארטישוק הירושלמי לקוביות ומטגנים כדקה בחמאת הזעפרן.
9 קוצצים דק את הירקות הקלויים מהתנור (מקלפים את הפלפלים). מתבלים במלח ושמן זית לפי הטעם.
10 מכינים את הדג: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הדג כ-6 דקות על הצד של העור. הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה על הצד השני.
11 מגישים את המנה: שמים בצלחת את חמאת הזעפרן עם הארטישוק, מוסיפים את המנגולד, הירקות הקצוצים ומניחים מעל את הדג. מקשטים בעלי כוסברה.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.