סטייק פילה לצד ירקות צלויים על מצע טחינה
מנת בשר מתובל וטעים במיוחד המשלבת טעמים מנפלאות המטבח הערבי
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
½ כוס טחינה מוכנה (מהולה במים ומתובלת לטעמכם)
חצי חציל פרוס לאורכו
300 גרם נתח סינטה
גזר חתוך לפרוסות דקות מאוד
1 בצל לבן עם קליפתו
1 בצל סגול עם קליפתו
6 עגבניות שרי
2 פלפלים ירוקים חריפים
2 פלפלים אדומים קטנים (מיני)
4 בצלים ירוקים נקיים
½ כפית פפריקה אדומה
½ כפית כמון
1 כף עלי פטרוזיליה טריים
אופן ההכנה:
1 מוהלים את הטחינה במים עד לדרגת סמיכות רצויה. מתבלים לפי הטעם ויוצקים שלולית של טחינה שממלאת את כל תחתית הצלחת.
2 חוצים את החציל לאורך, צורבים היטב על מחבת פסים את אחד החצאים עם שמן זית, מלח ופלפל. לאחר הצריבה מניחים בצלחת, על גבי הטחינה.
3 מניחים על גבי הסינטה דפי גזר טרי, קושרים עם חוט צלייה, מורחים בשמן זית ומפלפלים. צולים במחבת פסים עד לדרגת צלייה אהובה.
4 מתבלים היטב את כל הירקות בשמן זית, מלח ופלפל. צורבים אותם היטב על מחבת פסים.
3 לצד החציל והנתח, מסדרים את הירקות הצרובים, זורים מעל פפריקה וכמון, מעטרים בעלי פטרוזיליה טריים ומגישים חם.