אוכל
צילום׃ קשת

מעורב ירושלמי לצד סלט ערבי קצוץ וציפס מארטישוק ירושלמי

המתכון הזה כבש אותנו בזכות התוספות, ולא שיש משהו רע במעורב של לבבות וטחול עם בצל ושום, מתובל כמו שאנחנו אוהבים. אבל מה שתפס אותנו זה צי'פס הארטישוק הירושלמי, והפלפל השרוף - שם כבר התרגשנו באמת

רחל בן אלול | מאסטר שף | פורסם 02/08/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למעורב:

3-4 כפות שמן

1 בצל בגודל בינוני, פרוס דק

3-4 שיני שום פרוסות

250 גרם לבבות

250 גרם טחולים

מעט כמון טחון

מלח ופלפל שחור

לסלט:

2 עגבניות, חתוכות לקוביות

3 מלפפונים, קצוצים לקוביות בגודל בינוני

1 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות קטנות

צרור עלי רוקט, קצוצים גס

מלח, מיץ לימון, שמן זית ופלפל שחור לפי הטעם

לצ'יפס:

2 יחידות ארטישוק ירושלמי גדולות

שמן, לטיגון עמוק

להגשה:

טחינה ביתית

פלפל ירוק חריף גדול

3-4 פיתות

אופן ההכנה:

1 לצ'יפס ארטישוק ירושלמי: מחממים שמן טיגון עמוק. מקלפים את הארטישוק הירושלמי ובעזרת קולפן יוצרים רצועות דקות. מטגנים את הרצועות בשמן, במספר סבבים, 2-3 דקות או עד הזהבה ופריכות. מוציאים לנייר סופג.

2 לסלט: מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומתבלים לפי הטעם בשמן זית, לימון ומלח.

3 לפלפל החריף: קולים את הפלפל החריף על להבה גלויה 2-3 דקות מכל צד עד שהקליפה משחירה. קולפים (עם כפפות על הידיים כי הפלפל צורב), נפטרים מהזרעים וקוצצים.

4 למעורב: במחבת מטגנים את הבצל על להבה גבוהה אגב ערבוב עד הזהבה 10 דקות. מוסיפים את השום ומקפיצים 2 דקות. מוסיפים את הלבבות והטחול ומקפיצים 5 דקות, עד שמוכן. מתבלים בכמון, מלח ופלפל לפי הטעם.

5 להגשה: ממלאים חצאי פיתות במעורב ומגישים לצד טחינה, צ'יפס הארטישוק, הפלפל החריף הקצוץ והסלט.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.