נזיד בשר בלגי ופירה
לפעמים בא לנו טעם של חוץ לארץ: בנזיד הבשר הזה יש בירה בלגית, לחם, חרדל, ציפורן, עלי דפנה ואפילו עוגיות לוטוס, ובזמן שהוא מתבשל לו לאיטו מכינים גם פירה עדין עם שמנת ושמן כמהין. תענוג
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים (5 מנות):
1 קילו בשר ירך בקר
1 בצל גדול
3 עלי דפנה
2 עלי טימין
2 ציפורן
2 עוגיות לוטוס
פלפל שחור
2 שיני שום
כוס ציר בקר
אבקת מרק בקר
חרדל דיז'ון
לחם לבן פרוס דק
2 בקבוקים (330 cc) בירה שחורה-בלגית קסטל kasteel
שמן רגיל
לפירה:
6 תפוחי אדמה גדולים
כמה טיפות של שמן כמהין
מלח
פלפל שחור
כף מיונז בלגי/הולנדי
100 מ"ל שמנת 15%
2 כפות חמאה בלגית
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הבצל דק ומטגנים בשמן. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שנעשה חום מכל הצדדים.
2 מוסיפים את ציר הבקר, הבירה ומים עד שהכול מכוסה.
3 מוסיפים תבלינים: עלי דפנה, טימין, ציפורן, פלפל שחור, אבקת מרק בקר, שום, 2 עוגיות לוטוס ופרוסת לחם מרוחה בחרדל.
4 מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. ברגע שרותח מנמיכים את האש, המנה זקוקה לבישול ארוך ואיטי, של כ-3 שעות, עד שהבשר רך. מדי פעם מוסיפים מים כשהנוזלים יורדים, אך לקראת סוף הבישול לא מוסיפים מים, כדי שרוב הנוזלים יתאדו.
5 בזמן שהבשר מתבשל – מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי אדמה במים עם מלח עד שהם מאוד רכים.
6 מועכים בעזרת מכשיר לפירה, מוסיפים מלח, פלפל, מיונז, חמאה ושמנת ומערבבים.
7 מוסיפים שמן כמהין.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.