פאי לימון עם קולי תותים ופלפל הבנרו
פאי לימון משודרג בשילוב טעמים שעושה שמח בפה: קרם לימון חמצמץ, קולי תותים מתוק-מתוק וטוויסט מדליק לאמיצים - מעט פלפל הבנרו חריף. כן, זה הולך ביחד נהדר. לא, זה לא המון עבודה. קדימה, תהנו
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
(ל-2 תבניות טארט בקוטר 12):
100 גרם שקדים מולבנים טחונים לאבקה
75 גרם חמאה רכה
60 גרם אבקת סוכר
70 גרם קמח לבן
למלית:
5 לימונים בגודל בינוני-קטן
3 ביצים מופרדות
4 כפות חלב מרוכז
לקולי תותים:
1/3 כוס סוכר
10 תותים, חתוכים לקוביות
גרידת לימון
מעט קוביות קטנות של פלפל הבנרו (פלפל חריף במיוחד, אפשר להשתמש בפלפל צ'ילי אדום רגיל במקום)
אופן ההכנה:
1 לתחתית: מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק רך ואחיד. אם הוא מרגיש רך מדי ניתן להוסיף מעט קמח. משטחים את הבצק על שתי תבניות הטארט, מחוררים את התחתית בעזרת מזלג. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לאפייה ראשונה של 10 דקות. מוציאים ומורידים את נפח הבצק בעזרת כפית.
2 מגררים את קליפת הלימון לתוך קערה, סוחטים את כל הלימונים ומוסיפים את מיצם לקערה, ביחד עם 3 חלמוני ביצה. מקציפים 3 דקות, עד לקבלת מעט נפח. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים.
3 במיקסר מקציפים את 3 החלבונים במהירות גבוהה 4-5 דקות לקציפה יציבה. מקפלים בעדינות אל תוך תערובת הלימון עד לקבלת בלילה אחידה.
4 יוצקים את הבלילה אל תבניות הטארט ומחזירים לאפיה של כ 15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים ונותנים לתבניות להתקרר. אם רוצים ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר.
5 לקולי: שמים את התותים החתוכים עם הסוכר בסיר קטן מעל להבה גבוהה. מבשלים 2-3 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת מבעבעת. מסירים מהאש, מקררים ומוסיפים קוביות זעירות של פלפל הבנרו (או פלפל חריף אחר). מגישים לצד הפאי.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.