קטאייף עם משמשים
כיסונים מבצק דמוי פנקייק, במילוי עשיר של משמשים, גבינות ושקדים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לבצק הקטאייף:
כוס ורבע קמח לבן
1 כפית סוכר
1 כף שמרים
כוס חלב
כוס מים פושרים
שקית אבקת אפייה
למילוי הראשון:
100 גרם גבינת ריקוטה
חופן אגוזי מלך, קצוצים בינוני
8 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות
כפית סוכר
למילוי השני:
8 משמשים חתוכים לקוביות קטנות
כף סוכר
כף קוקוס טחון
קורט קינמון
לרוטב הלימון:
כוס סוכר
כוס מים
1 מקל קינמון
מיץ מרבע לימון
2 רצועות של קליפת לימון
5 יחידות הל (עם הקליפה)
להגשה:
דבש
פיסטוקים טחונים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי הבצק יחד עד לקבלת בלילה שהיא כמעט נוזלית. מניחים לתפיחה שלך שעה.
2 במחבת פנקייקים חמה שופכים מעט מהבלילה. כאשר נוצרות בועות אוויר על החלק העליון מחכים שהבצק יתייבש מלמעלה ויקבל צבע מלמטה. מניחים את עיגולי הבצק על מגבת ומכסים אותם במגבת נוספת.
3 סירופ הלימון: מכניסים את כל מרכיבי הסירופ לסיר ומרתיחים במשך 10 דקות. מעבירים למקרר שיתקרר.
4 מכינים את המילויים: מערבבים את כל מרכיבי המילויים בקערות נפרדות ומניחים בצד.
5 הכנת הקטאייף המטוגן: לוקחים עיגול בצק מאלה שטיגנו קודם, ממלאים אותו במילוי המשמשים וסוגרים לצורת חצי עיגול. מטגנים משני הצדדים עם שמן ו/או חמאה, עד להזהבה ומכניסים ישירות לתוך סירופ הלימון הקר למשך דקה. מוציאים ומסננים.
6 להכנת הקטאייף הלא מטוגן: לוקחים עיגול בצק מאלה שטיגנו קודם, מקפלים לחצי עיגול, סוגרים רק מקצה אחד (כדי לקבל צורת קונוס) וממלאים בתערובת הגבינה.
7 מניחים בצלחת את 2 סוגי הקטאייף, מזרזפים מעל דבש ומפזרים פיסטוקים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!