סופלה שוקולד על קונפי אננס
מה יותר כיף בחיים האלה מסופלה שוקולד עסיסי שמוכן בול במידה? לא הרבה דברים, אבל אם כבר - אז סופלה שוקולד שמוגש עם אננס קונפי וקצפת של יוגורט, דבש ושמנת. את זה אתם חייבים לנסות
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לסופלה:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
120 גרם אבקת סוכר
2 ביצים
2 חלמונים
45 גרם קמח
קורט מלח
כפית הל
לקונפי אננס:
חמאה מזוקקת
פלחי אננס
מקל וניל
לקישוט:
שמנת מתוקה
יוגורט עזים
דבש
אופן ההכנה:
1 ממיסים בקלחת את השוקולד והחמאה.
2 שופכים את אבקת הסוכר לכלי נפרד ומערבבים לתוכה את תערובת השוקולד המומס.
3 מוסיפים ביצים, חלמונים, קמח, מלח והל.
4 מערבבים היטב ויוצקים לתבניות סופלה.
5 אופים את עוגות הסופלה ב-190 מעלות למשך 7-11 דקות – שימו לב, אסור לאפות יותר מדי, כי אז הסופלה יהפוך לסתם מאפין.
6 מקציפים שמנת מתוקה עם יוגורט עזים ודבש.
7 הקונפי: יוצקים לתוך קלחת חמאה מזוקקת ומבשלים בתוכה את פלחי האננס על אש נמוכה מאוד (אסור שהחום יעבור את ה-60 מעלות).
8 מניחים פלח אננס על צלחת הגשה. על הפלח מניחים את הסופלה ומהצד "משליכים" כף גדושה של קציפת יוגורט.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים