לביבות צבעוניות
קציצות ירקות, פטריות מטוגנות ורוטב תפוזים, רוקט ודבש - על מצע סלק, גזר ואספרגוס מאודים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
לתערובת הלביבות:
חצי בטטה
חצי תפוח אדמה סגול גדול
תפוח אדמה אדום בינוני
ארטישוק ירושלמי
מלח ים
פלפל חריף
כפית קמח
לרוטב:
צרור רוקט
מיץ מתפוז אחד
שן שום
כפית דבש
1/4 כוס שמן זית
מעט מלח
לפטריות:
חצי בצל סגול
חופן פטריות ירדן
חופן פטריות פורטובלו
כף שמן זית
מלח
לירקות:
סלק, מקולף וחתוך לשמיניות
גזר צהוב, מקולף וחתוך לחתיכות גדולות
גזר אדום, מקולף וחתוך לחתיכות גדולות
גזר כתום, מקולף וחתוך לחתיכות גדולות
6 נצרי אספרגוס, מקולפים
מעט שמן זית
שן שום, פרוסה
אופן ההכנה:
1 תערובת הלביבות: פורסים את כל הירקות דק בעזרת קולפן. בוזקים עליהם מלח ומעט פלפל חריף, מערבבים היטב ונותנים לתערובת "להזיע" כחצי שעה. אחרי זמן זה, מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
2 מחממים תנור לחום גבוה ומשמנים נייר אפייה. יוצרים עיגולים דקים מהתערובת ואופים עד שהם מעט מזהיבים. את שאר הבישול עושים על מחבת משומנת עם תחתית עבה.
3 הפטריות: פורסים את כל המרכיבים. מחממים שמן במחבת, מטגנים מעט את הבצל ומוסיפים את הפטריות.
4 הירקות: מאדים את הסלק בשמן כ-10 דקות. מוסיפים את הגזרים ומאדים עוד כ-10 דקות. מוסיפים את האספרגוס והשום לעוד 5 דקות.
5 הרוטב: טוחנים ביחד את כל מרכיבי הרוטב.
6 הרכבה: מניחים על צלחת ירקות ומעליהם מעט מהרוטב. מעל זה מניחים שכבות של לביבות ופטריות לסירוגין.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!