אוכל
תמונת AVI׃ mako

לביבות צבעוניות

קציצות ירקות, פטריות מטוגנות ורוטב תפוזים, רוקט ודבש - על מצע סלק, גזר ואספרגוס מאודים

מיה בן צבי | מאסטר שף | פורסם 18/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לתערובת הלביבות:

חצי בטטה

חצי תפוח אדמה סגול גדול

תפוח אדמה אדום בינוני

ארטישוק ירושלמי

מלח ים

פלפל חריף

כפית קמח

לרוטב:

צרור רוקט

מיץ מתפוז אחד

שן שום

כפית דבש

1/4 כוס שמן זית

מעט מלח

לפטריות:

חצי בצל סגול

חופן פטריות ירדן

חופן פטריות פורטובלו

כף שמן זית

מלח

לירקות:

סלק, מקולף וחתוך לשמיניות

גזר צהוב, מקולף וחתוך לחתיכות גדולות

גזר אדום, מקולף וחתוך לחתיכות גדולות

גזר כתום, מקולף וחתוך לחתיכות גדולות

6 נצרי אספרגוס, מקולפים

מעט שמן זית

שן שום, פרוסה

אופן ההכנה:

1 תערובת הלביבות: פורסים את כל הירקות דק בעזרת קולפן. בוזקים עליהם מלח ומעט פלפל חריף, מערבבים היטב ונותנים לתערובת "להזיע" כחצי שעה. אחרי זמן זה, מוסיפים קמח ומערבבים היטב.

2 מחממים תנור לחום גבוה ומשמנים נייר אפייה. יוצרים עיגולים דקים מהתערובת ואופים עד שהם מעט מזהיבים. את שאר הבישול עושים על מחבת משומנת עם תחתית עבה.

3 הפטריות: פורסים את כל המרכיבים. מחממים שמן במחבת, מטגנים מעט את הבצל ומוסיפים את הפטריות.

4 הירקות: מאדים את הסלק בשמן כ-10 דקות. מוסיפים את הגזרים ומאדים עוד כ-10 דקות. מוסיפים את האספרגוס והשום לעוד 5 דקות.

5 הרוטב: טוחנים ביחד את כל מרכיבי הרוטב.

6 הרכבה: מניחים על צלחת ירקות ומעליהם מעט מהרוטב. מעל זה מניחים שכבות של לביבות ופטריות לסירוגין.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!