רוסטביף עם תפוחי אדמה בתנור
מנת בשר ותפוחי אדמה קלאסית: סינטה בחמאה וחרדל צלויה בתנור עם תפוחי אדמה, תימין, רוזמרין וטרגון. מחפשים מנה מנצחת שתמיד עובדת? זה המתכון בשבילכם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
1 ורבע ק"ג נתח סינטה
מלח
פלפל שחור
מעט שמן, לטיגון
חמאה רכה
חרדל דיז'ון גרגירים
3-4 תפוחי אדמה, פרוסים
עגבנייה גדולה, פרוסה לפרוסות דקות
בצל לבן גדול, פרוס
עלי רוזמרין
צרור תימין
כמה עלי טרגון
אופן ההכנה:
1 ממליחים ומפלפלים את נתח הסינטה.
2 מטגנים במחבת עם מעט שמן חם את הנתח מכל צדדיו, מורידים מהאש ומצננים.
3 מערבבים את החמאה הרכה עם חרדל, ומורחים את הסינטה בעיסה שהתקבלה.
4 מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
5 משמנים תבנית נפרדת ומסדרים בה את פרוסות תפוחי האדמה, העגבנייה והבצל. ממליחים ומפלפלים ומפזרים עלי רוזמרין.
6 מוסיפים לתבנית הסינטה צרור תימין ועלי טרגון, צולים 30 עד 35 דקות, מוציאים ומסננים.
7 את תבנית תפוחי האדמה אופים כ-50 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים ורכים.
8 מסדרים בצלחת פרוסות רוסטביף ולידן פרוסות תפו"א, עגבנייה ובצל.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים