אוכל
צילום׃ דרור עינב, מאסטר שף

רוסטביף עם תפוחי אדמה בתנור

מנת בשר ותפוחי אדמה קלאסית: סינטה בחמאה וחרדל צלויה בתנור עם תפוחי אדמה, תימין, רוזמרין וטרגון. מחפשים מנה מנצחת שתמיד עובדת? זה המתכון בשבילכם

אלי מצרי | מאסטר שף | פורסם 13/11/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ורבע ק"ג נתח סינטה

מלח

פלפל שחור

מעט שמן, לטיגון

חמאה רכה

חרדל דיז'ון גרגירים

3-4 תפוחי אדמה, פרוסים

עגבנייה גדולה, פרוסה לפרוסות דקות

בצל לבן גדול, פרוס

עלי רוזמרין

צרור תימין

כמה עלי טרגון

אופן ההכנה:

1 ממליחים ומפלפלים את נתח הסינטה.

2 מטגנים במחבת עם מעט שמן חם את הנתח מכל צדדיו, מורידים מהאש ומצננים.

3 מערבבים את החמאה הרכה עם חרדל, ומורחים את הסינטה בעיסה שהתקבלה.

4 מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

5 משמנים תבנית נפרדת ומסדרים בה את פרוסות תפוחי האדמה, העגבנייה והבצל. ממליחים ומפלפלים ומפזרים עלי רוזמרין.

6 מוסיפים לתבנית הסינטה צרור תימין ועלי טרגון, צולים 30 עד 35 דקות, מוציאים ומסננים.

7 את תבנית תפוחי האדמה אופים כ-50 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים ורכים.

8 מסדרים בצלחת פרוסות רוסטביף ולידן פרוסות תפו"א, עגבנייה ובצל.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים