אוכל
צילום׃ רענן כהן, מאסטר שף

גלידת חמאת בוטנים

את השילוב המתוק-מלוח והמבורך שבוטנים מביאים לקינוחים כבר אימצנו מזמן. הגיע הזמן להוסיף גלידה וזהו, החיים שלנו מושלמים: גלידת חמאת בוטנים עם מקל וניל, בתוספת גנאש שוקולד מלמעלה ובוטנים קלויים וגרוסים

מיכל אפשטיין | מאסטר שף | פורסם 16/08/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1/2 ליטר חלב

100 גרם סוכר

6 חלמונים

1/2 מקל וניל

כף גדושה חמאת בוטנים

לגנאש:

125 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

להגשה:

בוטנים קלויים מלוחים גרוסים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הסוכר עם החלמונים.

2 בסיר מחממים את החלב עם מקל וניל. כשהחלב מתחמם מוסיפים חמאת הבוטנים לפי הטעם ומערבבים כל הזמן עד למיזוג.

3 מוסיפים מעט מהחלב החם אל החלמונים והסוכר, מערבבים היטב, ואז מוסיפים את שאר החלב החם בזרימה איטית.

4 מחזירים לסיר. מערבבים כל הזמן על האש כ-5 דק עד שהמסה מתאחדת ומסמיכה. מקררים, מוציאים את מקל הווניל ומכניסים למכונת גלידה.

5 להכנת השוקולד: מרתיחים שמנת בסיר קטן ומוזגים מעל השוקולד. מערבבים עד ליצירת תערובת חלקה ומבריקה.

6 שמים גלידה בקערה, מעל רוטב שוקולד ומעל מפזרים בוטנים קלויים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו לאוכל טוב על ידי המתמודדים.