אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 9", קשת 12

סלט עגבניות וקובנה

קלאסיקה תימנית בגרסת 2020: קובנה נימוחה ופריכה ולצידה גבינת ריקוטה תוצרת בית, רסק עגבניות צהובות ועגבנייה שלמה צלויה

חופית סרמילי | מאסטר שף | פורסם 03/01/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסלט עגבניות:

עגבניות שרי צהובות סחוטות

שמן זית

מלח

לעגבנייה צלויה:

עגבנייה שלמה

שמן זית

מלח

לקובנה:

250 גרם קמח לחם

8 גרם שמרים יבשים

30 גרם סוכר

10 גרם מלח

חצי כוס מים חמימים

חצי ביצה

18 גרם חמאה רכה

לריקוטה:

חצי ליטר חלב

חצי כפית מלח

מיץ מ-2 ליים

לפסטו אנשובי:

חופן בזיליקום

חופן כוסברה

2 רצועות אנשובי

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מניחים את כל חומרי הבצק לקובנה מלבד החמאה במיקסר ולשים 15 דקות. לאחר 15 דקות מוסיפים את החמאה, מערבלים ומניחים להתפחה לחצי שעה.

2 לאחר חצי שעה מחלקים את הבצק ל-5 כדורים. פותחים כל כדור בצק לעלה, שמים חמאה רכה מגלגלים ומגלגלים לשבלול. 

3 מניחים את השבלולים בסיר קובנה, מתפיחים, מורחים ביצה וחלב ואופים 35 דקות ב-180 מעלות. לאחר הוצאת הקובנה קורעים חתיכה, מורחים בשמן זית ואופים 5 דקות נוספות להשחמה.

4 חולטים קלות את העגבנייה, קולפים, מתבלים בשמן זית ובמלח, עוטפים בנייר אפייה ואופים 5 דקות.

5 ריקוטה: מחממים את החלב ל-90 מעלות, מכבים את האש, מוסיפים את מיץ הליים ונותנים לנוח 10 דקות. לאחר מכן מעבירים בבד סינון וממתינים שעה.  

6 כותשים במכתש ועלי את מרכיבי הפסטו ומוסיפים שמן זית.

7 הרכבת המנה: מניחים בקערה אישית את עגבניות השרי הסחוטות, את העגבנייה הצלויה בצד, כף ריקוטה וחתיכת קובנה.