טארט טאטן
עוגת תפוחים משגעת של שכבת בצק דקיק ופריך עם לבבות תפוחים שבושלו בסירופ של וניל ואניס, וקרם קצפת משגע עם ממרח אגוזי לוז. עוגה חגיגית, עשירה ומרשימה שתהפוך אתכם לכוכבי אפייה אמיתיים
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לשני טארטים בקוטר 12 ס"מ:
כוס (140 גרם) קמח
80 גרם חמאה
4 כפות סוכר
גרידת לימון מחצי לימון
4 כפות אבקת שקדים
קורט מלח
חלמון ביצה
למלית:
7 תפוחי עץ צהובים, קלופים
חצי מקל וניל
חצי כוס +כף (120 גרם) סוכר
כפית זרעי אניס
כוס וחצי (360 מ"ל) מים
75 גרם חמאה
לקרם:
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
כף אינסטנט פודינג
כפית של ממרח אגוזי לוז
רבע כפית משחת וניל או כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים את כל המצרכים לבצק אחיד. ברגע שמתאחד אין צורך ללוש. מרדדים אותו בין 2 דפי אפיה לעובי של 3 מ"מ. שמים במקרר לרבע שעה של מנוחה.
3 מוציאים מהמקרר, חורצים 3 עיגולים בעזרת רינג או כלי בקוטר 12 ס"מ ואופים בתנור 10-12 דקות, עד להזהבה. מוציאים ונותנים לעיגולים להתקרר לטמפרטורת החדר.
4 חורצים מהתפוחים עם כף גלידה 14 כדורים בגודל כדור פינג פונג.
5 בסיר שמים את הסוכר, המים, גרגרי האניס ומקל הווניל. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד שכל הסוכר נמס והתקבל סירופ.
6 מוסיפים את כדורי התפוחים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית 7-10 דקות או עד לריכוך תפוחי העץ. לאחר מכן מנמיכים את האש ומוסיפים את החמאה. מוציאים את הכדורים מהסירופ ומצננים על רשת.
7 לקרם: מקציפים את כל המצרכים (ממרח האגוזים מספק את המתיקות) בעזרת מקציף חשמלי בערך 4 דקות או עד לקבלת קצפת יציבה. מרכיבים על שקית זילוף צנתר משונן, ומכניסים לשק את הקצפת. שומרים במקרר.
8 הרכבת המנה: בוחרים שני עיגולים יפים מבין השלושה, מניחים במרכז כדור תפוח אחד ומסביבו עוד שישה לקבלת צורת פרח. עם שק הזילוף, זולפים על כל תפוח קרם קצפת. שומרים במקרר עד להגשה.
9 על התחתית שנשארה אפשר למרוח ריבה או קצפת ולאכול.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.