מרק חומעה עם קובה ממולא תרד
רגילים להכניס למרק פטרוזיליה וכוסברה? הגיע הזמן לשינוי בצורת גבעולי חרשוף וחומעה, שיעניקו חמיצות מפתיעה ומרעננת למרק בו ישכשכו קובות ממולאות בתרד
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לבצק קובה:
סולת
מים
מלח
כף קמח
כף שמן
למילוי:
תרד טורקי
בצל מטוגן
אספרגוס
מלח
קורט בהרט
למרק ירקות:
ארטישוק
חרשוף
שומר
בצל
שום
פלפל ירוק חריף
אספרגוס
כורכום
מלח
סוכר
ציר עוף
מים
למרק חומעה:
חומעה
מעט מים
אופן ההכנה:
1 הבצק – מערבבים בהדרגה את הסולת עם המים. מוסיפים מלח, קמח ושמן ומערבבים עד לקבלת בצק דביק מעט. מכניסים למקרר.
2 המילוי: חולטים את התרד עד לקבלת צבע ירוק עז וקוצצים. מטגנים בצל עד להשחמה קלה. קוצצים אספרגוס דק, מוסיפים מלח ובהרט.
3 המרק: מטגנים בצל, שום ופלפל חריף ומוסיפים את הירקות, מים רותחים וציר עוף. מניחים למרק להתבשל היטב. מתבלים במעט סוכר ומלח עד שמתקבל טעם משולב של חמוץ-מתוק- חריף-מלוח.
4 צרים מהבצק כדורים, ממלאים כל קובה במילוי וסוגרים היטב. מכניסים למרק ומבשלים.
5 בסיר עם מעט מים, שמים צרור ענק של חומעה חתוכה. מבשלים עד שהחומעה מתרככת ומסמיכה (כאילו מכניסים קורנפלור). מוסיפים את ציר הירקות בהדרגה, עד לקבלת מרקם מרק אך שומרים על הסמיכות שלו. בגמר הבישול, מעבירים את הקובות לתוך המרק החמוץ.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.