אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

מרק כתום סגול

אז בגמר גילינו שמרק כתום יכול להיות סגול, ובעיקר שהוא הולך מעולה – מ-עו-לה! – עם טורטליני במילוי בשר. תודה, שחר

שחר לוי | מאסטר שף | פורסם 21/09/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרק:

ליטר ציר בקר

בטטה סגולה

בטטה כתומה

גזר

בצל סגול

150 גרם דלעת

5 שיני שום

ענף רוזמרין

ענף תימין

2 עלי דפנה

לבצק:

350 גרם קמח

חצי כפית מלח

מים לפי הצורך

למילוי הבשר:

בצל

200 גרם בשר טחון

50 גרם שומן כבש

כמה עלי תימין

מלח

פלפל שחור

לצ'יפס בטטות:

חצי בטטה כתומה

חצי בטטה סגולה

שמן קנולה

אופן ההכנה:

>> מתכונים לראש השנה

1 המרק: מרתיחים בסיר גדול את ציר הבקר. מקלפים את הירקות וחותכים לקוביות גדולות. מוסיפים לסיר יחד עם השום, התימין, הרוזמרין ועלי הדפנה ומבשלים כשעה.

2 הבצק: מערבבים את המלח והקמח ומתחילים להוסיף מים בהדרגה. לשים עד שנוצר בצק יחסית קשה. עוטפים בניילון נצמד ומשאירים למנוחה של כחצי שעה.

3 מילוי הבשר: קוצצים את הבצל דק דק ומערבבים עם הבשר, השומן ועלי התימין לכדי תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

4 משטחים את הבצק בעזרת מערוך לעובי מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. ממלאים כל עיגול בכפית מתערובת הבשר ומקפלים לצורת טורטליני.

5 מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הכיסונים למשך 7 דקות. מסננים.

6 מוציאים את ענפי התימין והרוזמרין ואת עלי הדפנה מהמרק וטוחנים אותו לקבלת מרקם קרמי. מאזנים טעמים עם מלח, לימון ופלפל.

7 צ'יפס בטטות: פורסים את הבטטות דק במנדולינה ומטגנים בשמן עמוק.

8 הגשה: מוזגים את המרק לצלחת עמוקה, מסדרים כמה טורטלינים במרכז ועליהם את צ'יפס הבטטה.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.