מרק כתום סגול
אז בגמר גילינו שמרק כתום יכול להיות סגול, ובעיקר שהוא הולך מעולה – מ-עו-לה! – עם טורטליני במילוי בשר. תודה, שחר
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
למרק:
ליטר ציר בקר
בטטה סגולה
בטטה כתומה
גזר
בצל סגול
150 גרם דלעת
5 שיני שום
ענף רוזמרין
ענף תימין
2 עלי דפנה
לבצק:
350 גרם קמח
חצי כפית מלח
מים לפי הצורך
למילוי הבשר:
בצל
200 גרם בשר טחון
50 גרם שומן כבש
כמה עלי תימין
מלח
פלפל שחור
לצ'יפס בטטות:
חצי בטטה כתומה
חצי בטטה סגולה
שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 המרק: מרתיחים בסיר גדול את ציר הבקר. מקלפים את הירקות וחותכים לקוביות גדולות. מוסיפים לסיר יחד עם השום, התימין, הרוזמרין ועלי הדפנה ומבשלים כשעה.
2 הבצק: מערבבים את המלח והקמח ומתחילים להוסיף מים בהדרגה. לשים עד שנוצר בצק יחסית קשה. עוטפים בניילון נצמד ומשאירים למנוחה של כחצי שעה.
3 מילוי הבשר: קוצצים את הבצל דק דק ומערבבים עם הבשר, השומן ועלי התימין לכדי תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
4 משטחים את הבצק בעזרת מערוך לעובי מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. ממלאים כל עיגול בכפית מתערובת הבשר ומקפלים לצורת טורטליני.
5 מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הכיסונים למשך 7 דקות. מסננים.
6 מוציאים את ענפי התימין והרוזמרין ואת עלי הדפנה מהמרק וטוחנים אותו לקבלת מרקם קרמי. מאזנים טעמים עם מלח, לימון ופלפל.
7 צ'יפס בטטות: פורסים את הבטטות דק במנדולינה ומטגנים בשמן עמוק.
8 הגשה: מוזגים את המרק לצלחת עמוקה, מסדרים כמה טורטלינים במרכז ועליהם את צ'יפס הבטטה.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.